lauantai 2. heinäkuuta 2016

Muumimaailman juhannus

Me lähdettiin juhannukseksi arkea pakoon Naantaliin. Yövyttiin Naantali campingilla, kierreltiin kaupungilla, käytiin uimassa ja vaikka mitä, mutta reissun kohokohta oli ehdottomasti Muumimaailma. Muumimaailma on mulle tuttu jo omasta lapsuudesta ja samaa "perinnettä" haluan jakaa myös Ilonalle. 
Ilona pääsi nyt toista kertaa Muumimaailmaan ja meno oli ihan eri kuin viime vuonna. Vuosi sitten Muumit lähinnä pelotti, mutta tänä vuonna neiti vaan juoksi paikasta toiseen, ryntäili väkijoukkojen läpi halailemaan Muumeja ja oli enemmän kuin innoissaan koko päivän. Muumimaailmaan kannattaa varata ihan koko päivä aikaa. Mekin saatiin kulumaan kuusi tuntia ennen kuin uni vei voiton pienimmällä. 
Muumimaailma on ehdottomasti Suomen paras lapsiperhe kohde, eikä lastakaan välttämättä tarvitse olla mukana, nähtävää on ihan tarpeeksi aikuisillekin. Muumimaailmaa kiertää satupolku, jonka varrelta löytyy mm. noidan talo, hattivattien ja mörön luolat, uimaranta ja uimahuone. Polun puolessa välissä on Muumimaailman keskipiste, muumitalo, poliisilaitos, Hemulin talo ja paljon muuta. Polun toiselta puoliskolta löytyy esimerkiksi Muumipapan laiva, Hosulin purkki, Niiskun verstas, Nuuskamuikkusen teltta sekä huilipuisto, jossa perheen pienimmät voi ottaa torkut riippumatossa tai säkkituolissa.
Heti Muumimaailman porttien läheisyydestä löytyy kioskeja ja ravintoloita joka lähtöön. Tarjolla on muun muassa vohveleita, jäätelöä, Muumimamman munkkeja, kotiruokaa, pizzaa, pastaa ja hampurilaisia. Jokaiselle jotain. Me käytiin syömässä Pizza & Pasta ravintolassa, josta Ilonalle maistui pasta bolognese ja aikuisille pizzapalat salaatilla. Ruuan hinta oli aika suolainen, kuten kaikki muukin Muumimaailmassa. Maku oli onneksi sitäkin parempi ja kerran se hinta vain kirpaisee, pääasia, että kaikki nauttii! Samalta alueelta löytyy myös karkkikauppa, Nipsun putiikki, kirjakauppa ja posti sekä kojuja joista voi käydä ostamassa kasvomaalauksen tai koittaa onneaan esim. narunvedossa. Tosi kiva, että Muumimaailmasta löytyy joka vuodelle jotain uutta! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...