sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

DIY amppeli

Muhun on kesänaikana purrut joku ihmeen käsityökärpänen. Tai paremmin sanottuna, vanha into on tullut takaisin. Tuntuu taas siltä, että on ihan oikealla alalla. Parin kuukauden aikana on tullut väkerrettyä vaikka mitä. Yksi onnistuneimmista jutuista, on nämä helpot kukka-amppelit.Näihin tarvitsee vain jämäpalat ontelokudetta tai tarpeeksi jämäkkää matonkudetta. Mitään mittoja on hankala antaa sillä ruukun koko, paino, kuteen joustavuus ja huonekorkeus vaikuttavat kaikki tosi paljon. Oikeastaan sopivan koon löytää vain kokeilemalla. Amppeli aloitetaan leikkaamalla kahdeksan saman mittaista pätkää ontelokuteesta ja solmimalla kaikki pätkät yhteen. Mitä isompi ruukku, sitä enemmän pätkiä tarvitset, mutta muista aina parillinen määrä.

Seuraavaksi solmitaan aina kaksi kudetta yhteen. Minun amppeleissani noin viiden sentin päästä isosta solmusta, mutta taas riippuen ruukun koosta.

Toisella kerroksella yhdistetään taas kaksi kudetta, mutta yhdistettävät kuteet otetaan viereisistä nipuista. Näin jatketaan kerros kerrokselta niin pitkään kuin ruukun koko vaatii. Mulla oli sen verran pienet ruukut, että vain kolme kerrosta riitti.

Lopuksi tee amppelin yläpäähän iso solmu ja tee ripustuslenkki esim. letittämällä solmun yläpuolelle jäävä pätkä.
Saikohan tästä nyt mitään selvää? Olen tosi huono neuvomaan, mutta tarkennan mielelläni, jos jokin kohta on epäselvä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...