lauantai 11. kesäkuuta 2016

Wasalinella Uumajaan

Meidän kesäloma starttasi neljän tunnin automatkalla Vaasaan, jossa meitä vastassa oli vesisade ja lähes koko leirintäalueen täyttävät lätäköt. Onneksi eka päivä jäi loman ainoaksi sadepäiväksi. Me ei oltu sokerista vaan käytiin nopeasti ruokaostoksilla ja jäätiin ulos keinumaan ja laskemaan liukumäkeä, säätä uhaten.


Varattiin etukäteen Itämeren ylitys Wasalinelta, joka lähtee Vaasan satamasta ja kuskaa Uumajaan, noin viidessä tunnissa. Laiva oli melko pieni, mutta tunnelma oli samanlainen kuin isommilla risteilyaluksilla. Pieni myymälä tarjoili kaikkea merkkivaatteista, hajuvesiin, alkoholeihin ja matkamuistoihin. Meidän matkaan tarttui yksi palapeliksi tehty Taalainmaan hevonen. Ulkokansi tarjoili hienot maisemat koko matkan ajan ja pieni tanssiravintola livemusiikin ja juotavat. Keskeltä laivaa löytyi istumapaikkoja, pelinurkkaus sekä leikkihuone, jossa suurin osa meidän matkasta kului. Vatsan täyteen sai joko kahvilan tarjottavilla, a la carte ravintolassa tai meidän valitsemassamme saaristolaispöydässä. Saaristolaispöytä vastasi aika pitkälti muiden risteilylaivojen buffetpöytää, toki pienemmässä muodossa. Kalaruoka oli suuressa roolissa, mutta sen kaveriksi löytyi myös paljon erilaisia lihoja, salaatteja ja perunoita. Jälkiruoka pöytä tarjoili jäätelöä, hedelmiä, leivoksia ja juustoja. Näin allergisen ja lapsiperheen näkökulmasta kaikki oli otettu huomioon, sitä saa sanoa harvassa paikassa.
Meidän matka sujui nopeasti, syöden, pallomeressä touhuten ja paikkoja kierrellen. Neiti nukkui päiväunet rattaissaan, jonka vuoksi me ei edes varattu hyttipaikkaa, vaikka niitäkin tarjolla oli. Ilonan kanssa on ihan hirveän helppo matkustaa. Hän nukkuu päikkäreitään ihan sikeästi, vaikka livemusiikki soi lähes korvan juuressa ja hereillä ollessaan tutkii rohkeasti paikkoja. Kävipä hän tutustumassa muutaman tiskin taaksekin ja jäi juttelemaan jokaiselle vastaantulijalle, rusetti päässään keikkuen. Hymy oli laivamatkan herkässä jokaisella, ja uutta ihmeteltävää oli sen verran, ettei meidän aikuisten tarvinnut edes hermoja kiristellä yhden vilkkaan uhmiksen kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...