torstai 9. kesäkuuta 2016

Kotona jälleen!

Niiin paljon kerrottavaa, etten tiedä yhtään mistä aloittaisin. Palattiin maanantaina kotiin kesälomalta ja alkuviikon ajan on saanut tyhjentää laukkuja, pestä pyykkiä ja järjestää valokuvia. Vasta nyt, kaiken kotiinpaluuhärdellin jälkeen, ehtii keräillä ajatuksia ja palata kaikkiin ihaniin lomamuistoihin ja maisemiin.

Verta, hikeä ja kyyneliä, mutta ennen kaikkea yhdessäoloa, iloa, naurua, kauniita maisemia ja ihania muistoja. Kaikkea sitä kuului meidän perhelomaan, yhden uhmaikäisen kanssa. Meillä oli kerta kaikkiaan onnistunut ja rentouttava loma, pienistä kommelluksista huolimatta.


Pohjois-Ruotsi on ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka, vaikkei meille vasta auennut kuin murto-osa kaikesta kauneudesta. Tunturimaisemat ovat mielettömiä niin alhaalta kuin ylhäältäkin käsin, lähes joka paikassa virtaa kirkas vesi ja aurinko paistaa näihin aikoihin läpi yön. Pohjoisen kaupungit tarjoaa ihania pikkuputiikkeja ja toreja, kauniissa puitteissa. Tornionjoen rannassa kuohuu valtavat kosket ja Västerbottenin läänin pienten järvien rannoilta löytyy isojakin uimarantoja. Lapsi innostuu tien yli juoksevista poroista, moni puolisista leikkipuistoista ja matalista hiekkarannoista. Kaikkea mitä voi yhdeltä lomalta toivoa, kaupunkielämää, patikointia luonnon helmassa ja hiekkarannalla makoilua.


Ruotsi oli todella helppo maa matkustaa, liikennesäännöt vastaavat lähes Suomen sääntöjä, joka paikka pidetään todella siistinä, englantia osataan puhua kaikkialla ja ulkomaalaiset, huonon kielipäänsä kanssa otetaan hyvin vastaan. Hintaluokka pyörii aika lähellä Suomen hintoja, mutta esim. yöpyminen on monissa paikoin paljon halvempaa kuin Suomessa. Suosittelen ihan ehdottomasti jokaiselle. Ruotsissa kesäkausi alkaa monin paikoin vasta juhannuksena, joten moni leirintäalue, nähtävyys ja aktiviteetti oli meidän loman aikaan vielä kiinni. Eipä sen puoleen olisi aikakaan riittänyt yhtään enempään.


Vielä jonain päivänä toivon palaavani tuonne ilman aikatauluja, lasten rattaita ja muutaman minuutin välein kyllästyviä lapsia. Haluan ajaa vielä pohjoisemmas, kiivetä paljon korkeammalle sekä nähdä revontulet ja syksyn ruskan. Palailen kesän mittaan vielä tarkemmin meidän lomaan. 
Hauskaa alkavaa viikonloppua! Me nautitaan viimeisistä lomapäivistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...