sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Kyllä mäkin kaipaan

Oon monesti täällä toitottanut kuinka en mistään hinnasta vaihtaisi tätä nykyhetkeä, entiseen elämääni. Vähintään yhtä monta kertaa on kuultu lause, ei mulla ole jäänyt mikään vaihe elämättä. Ja tottahan se on, elämä jatkuu edelleen, lapsen saannin jälkeenkin. Melkein yhtä usein, kun olen nuo lauseet tänne näpytellyt, olen miettinyt jääkö jollekin väärä kuva. Ei musta ole väärin elää nuoruuttaan, enkä mistään hinnasta pyyhkisi omaakaan nuoruuttani pois. 

Ei mulla ole muistinsopukoissa mitään kaduttavaa, vaikka kaikennäköistä, tyhmääkin on tullut tehtyä ja kokeiltua. Toki on asioita jotka jälkeen päin ajateltuna tekisin toisin tai jättäisin kokonaan tekemättä, muttei mitään sellaista, jonka kanssa en voisi elää. Onneksi. Se mitä tällä höpinälläni haen takaa, on se, että vaikken takaisin haluaisi palata, on mullakin asioita, joita ikävöin, aina silloin tällöin. 


Kaikista eniten ikävöin sitä spontaaniutta ja vapauden tunnetta. Sitä, että voi koska tahansa lähteä viiden minuutin varoitus ajalla, minne vaan. 

Ei tarvinnut miettiä, koska pysähdytään syömään, koska vaihtamaan vaippaa. Mentiin vaan niin kauan kuin tietä riitti ja syötiin kun siltä tuntui.

Kaipaan sitä, että voi syödä mitä vain. Aamupalaksi makkaraperunat ja kahdelta yöllä pussillinen karkkia ja jos ei ollut nälkä niin ei syönyt, eikä kukaan kyseenalaistanut tai vaatinut osuuksiaan.

Vastapainoksi minä kaipaan omaa rauhaa. 

Kaipaan kirjan lukemista. 

Kaipaan aikaa omille harrastuksille ja intohimoille. 

Kaipaan aikaa käydä yksin vessassa ja suihkussa. 

Kaipaan lämmintä ruokaa ja kuumaa kahvia. 

Kaipaan yksin syötyä suklaalevyä.

Kaipaan loppuun luettuja lehtiä ja ajatuksella kirjoitettuja viestejä.

Kaipaan sitä, että sai tehdä mitä halusi, ilman, että joku kyseenalaisti ja jos kyseenalaisti, osasi olla välittämättä, enää ei osaa. 

Kaipaan silloisia suuria murheitani, jotka näin jälkeen päin tuntuvat ihan mitättömiltä.

Kaipaan sitä, että kaikki on mahdollista ja jokainen tie avoinna!

Mutta silti vielä tuhannennen kerran, on meillä niin ihana ja helppo taapero, ettei yli 20 kaipaamaani asiaa, saa edes harkitsemaan paluuta entiseen. Ei ikinä. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...