tiistai 24. toukokuuta 2016

Kesän 2016 bucketlist

Viime vuoden tapaan, heti kesän alkuun on hyvä tehdä pieni bucketlist, siitä mitä tuleva kesä voisi pitää sisällään. Tietysti suurin osa ajasta kuluu työpaikan harmaiden seinien sisällä, mutta kaikki muu väliin jäävä aika aiotaan elää enemmän kuin täysillä.

Jäätelö
Jäätelö on ihan ehdoton kesäherkku. Jätskikausi alkoi jo ensimmäisestä jätskiauton käynnistä ja jatkuu pitkälle syksyyn, melkein päivittäisenä tapana. Nam!

Lämpö
Lämpimistä päivistä pitää ottaa kaikki ilo irti, niinä muutamina viikkoina, kun sää meidän maassa sallii. Vaikka sitten niistä illan viimeisistä auringon säteistä työpäivän päätteeksi.


Karavaanarit
Ilman asuntovaunua ja leirintäalueita, ei kesää tule. Tänä vuonna kohteena on Ruotsi ja ihan pian me ollaankin jo matkalla. Laatuaikaa oman perheen kesken.

Toriherkut
Torille on päästävä vielä toistamiseen ennen loman loppua. Ostoskassi täytetään, tuoreilla kotimaisilla herkuilla. Mansikoilla, porkkanoilla, sipuleilla ja savukalalla.Itsestä huolehtiminen
Kesä on hyvä syy lakata varpaan kynnet ja sheivata talven jäljiltä unohtuneet sääret. Sen myötä aion kaivaa esiin, ruuhkavuosien alle jääneen itseni. Pitää huolta ulkonäöstä, syödä säännöllisemmin ja liikkua enemmän. Tämä suunnitelma saisi jatkua vielä kesän jälkeenkin.

Uiminen
Tapahtui se sitten sään salliessa uimarannalla tai -hallissa, niin uimaan on päästävä ja pian. Pieni vesipeto ei ainakaan malta odottaa ja kieltämättä omakin mieli suuntaa veteen päin, kun ihottuma on pitänyt mut pitkän aikaa poissa uimahalleista.


Huvipuisto
Viime kesänä huvipuistoilut jäi täysin välistä. Ehkäpä tänä vuonna saisin houkuteltua jonkun päiväksi mukaani. Vähän tekisi jo mieli pyörimään pää alaspäin.

Hyvä ruoka
Jäätelön ja toriherkkujen lisäksi kesään kuuluu vahvasti grilliruoka. Grillimakkara alkaa nyt jo pursuta ulos korvista, mutta onneksi kesän mittaan herkkuvalikoima laajenee. Sen lisäksi olisi kiva päästä piknikille järven rantaan tai vaikka omalle takapihalle


Maton pesu
Maton pesu kuuluu kesään kuin kesään. Ihana päästä tuoksuttelemaan mäntysuopaa ja tuoda koko kotiin puhdas tuoksu. Tänä vuonna Ilonakin pääsee jo kokeilemaan.

Kesähepenet
Mikäs sen ihanampaa kuin auringonpaiste kevyt tuuli ja tuulessa liehuva hameen helma. Kesän tullen ihan hullaantuu kaikista näyttävistä vaatteista. Hapsuista, napapaidoista, pitkistä helmoista, kukkasista, pitseistä, hassuista aurinkolaseista ja hippityyleistä.


Ystävät ja sukulaiset
Ystäviä näkee nykyään tosi harvoin, eikä sukulaisillekaan hirveästi aikaa riitä. Toivottavasti kesä antaa vähän enemmän mahdollisuuksia. Ystävien kanssa vietetyn ajan voisi yhdistää, vaikka piknikille tai huvipuistoon.

Valokuvat
Haluan kuvata talteen kaikki ihanat kesämuistot ja luonnon kauneuden ja vihreyden. Niiden vierellä on ihana sitten talvella haikailla kesän lämpöä ja valoa. Toisaalta haluan viettää paljon aikaa myös ilman kameroita ja puhelimia. Vain olla ja nauttia hetkestä tässä ja nyt.


Polkupyöräily
Jos säät suosii, kesä on ihanaa aikaa liikkua ulkona. Ei tarvitse odotella salille pääsyä, kun voi vaan laittaa lapsen istuimeen ja lähteä polkemaan. Tänä vuonna aion polkea paaaljon enemmän kuin edellisinä vuosina. Parasta hyötyliikuntaa ikinä.

Ennen kaikkea aion stressata vähemmän, nauttia enemmän ja elää tässä hetkessä. Aika paljon löytyy samoja suunnitelmia kuin viime kesältä ja monelta aiemmaltakin. Nyt vain toivotaan, että säät suosii ja kesä tuo mukanaan monta ikimuistoista hetkeä. Mitä kuuluu sun kesään?

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus. Eniten puutarhan hoitoa, tytön ylioppilasjuhlat, jne...
    Osallistu kastehelmi arvontaan.
    Hyvää keskiviikko päivää sulle,

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...