lauantai 2. huhtikuuta 2016

Taaperon talvivaatetus, osa 2

Nyt alkaa olla viimeiset viikot, kun voi enää talvivaatteita käyttää, joten eiköhän esitellä vielä viimeinen osa. Ensimmäisessä osassa esittelin ulkoilukäytössä olevat haalarit ja kerrastot. Tähän toiseen osaan jäi vielä kauppa- ja kyläilykäytössä olevat takit ja housut sekä pari kerrastoa.

"Paremmassa" käytössä meillä on ollut ihana Zaran valkoinen toppatakki, jonka bongasin kirppikseltä viime syksynä. Kuvat ei oikein tuo esiin kuinka ihanan pullea ja pehmeä takki on. Niin ihana ettei meillä muuta olisi käytettykään. Takin kaverina on käytetty erilaisia farkkuja, pipoja ja huiveja. Kuvissa mummun kutoma tuubihuivi, Lindexin farkut, H&M:n maiharit ja kirppislöytö pipo, jolle ei merkkiä ole löytynyt. Toisena takkina meillä on myöskin kirppislöytö, Name it:n toppatakki sekä kotimaiset Travallen toppahousut. Tämä on ainut tämän vuoden asuista, joka on jäänyt vähän vähemmälle käytölle. Näiden kokemusten perusteella olen kuitenkin ihan tyytyväinen. Takki on lämmin ja vastaa kokoaan. Vedenpitävyyttä ei löydy yhtään, muttei sitä paremmassa takissa kaivatakaan. Housuja voisin kehua loputtomiin. Kotimaisuus saa jo ison plussan, puhumattakaan siitä, että nämä ovat täysin vedenpitävät, henkselilliset ja kunnolla selän peittävät. Eikä pisteitä ainakaan vähennä se, että näitä saa Prismasta melkeinpä pilkkahinnoin, verrattuna merkkituotteiden vastaaviin. Asun kaveriksi löytyi Pierre Robertin tuubihuivi, Tokmannin pipo ja isomummun kutomat lapaset. Ostin alun perin vain yhden kerraston, mutta totesin helpommaksi, että kotona ja päivähoidossa on omansa. Kakkoskerrastoksi päätyi Polarn O Pyretin merinovillakerrasto. Tästä on ihan yhtä hyvät kokemukset kuin vastaavasta Pierre Robertin kerrastosta kerroin täällä.Ja koska pakkanen nousi parhaimmillaan kolmeenkymmeneen asteeseen, tarvittiin parhaimmillaan kaksi kerrastoa päällekkäin. Ohuen merinovillakerraston päälle se ei ollut mikään ongelma. Ihan sattumalta löysin kirppikseltä juuri sopivat Reiman paksut välihousut. Vieläpä syksyksi ostettuun Polarn O Pyretin windfleecetakkiin mätsäävät. Tämän parempaa ja lämpimämpää komboa en osaa edes kuvitella. 


Vasta nyt huomaan, ettei montaakaan uutta vaatetta ole tarvinnut talveksi ostaa. Kaikki on ihan sattumalta tullut kirppiksellä vastaan. Nyt tuntuu ekaa kertaa siltä, että hyvät yhdistelmät on löytynyt, eikä tarvitse ensi talvena niin kauheasti pähkäillä mitä ominaisuuksia vaatteisiin kaivataan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...