sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Lapsen kanssa Tampereella

Pääsiäinen toi arkeen enemmän kuin tarpeellisen pienen paussin. Haluttiin ottaa siitä kaikki ilo irti ja jättää hetkeksi unholaan, niin työt, kotityöt kuin muutkin kiireet. Tosi paljon normaalia vähäisemmällä suunnittelulla varattiin hotelli Tampereelta, vain pari päivää ennen lomaa. Hyvissä ajoin pitkäperjantai aamuna lähdettiin ajamaan kohti Tamperetta. Oltiinkin perillä ennen kuin yksikään paikka oli pyhäpäivänä auennut. Hyvä aika tehdä juuri sitä mitä toivottiin. Vain olla ja nauttia kiireettömyydestä. Istuskeltiin ja leikittiin tunnin verran Koskikeskuksen yläkerrassa ja heti ovien auettua suunnattiin Raxiin herkuttelemaan. 


Neiti väsähti touhuilujensa jälkeen heti ja meille jäi aikaa kierrellä enemmän aikuisia kiinnostavissa kohteissa. Ostettiin Särkänniemeen päivälippu, jolla pääsiäisen aikana pääsi käymään Näsinneulassa, planetaariossa ja akvaariossa. Ilonan nukkuessa päikkäreitään, kierrettiin Särkänniemen aluetta ja ihasteltiin maisemia Näsinneulan näköalatasanteelta. Planetaarioon ei päästy lainkaan käymään, kun mukana oli yksi alle satasenttinen, onneksi katseltavaa riitti silti ihan tarpeeksi.Päikkäreitten jälkeen koitti taaperon, varmasti yksi ikimuistoisimmista hetkistä. Käynti Särkänniemen akvaariossa. Unenpökkyrässä, isot kalat onnistuivat ensin pelästyttämään, mutta voi sitä riemun määrää, kun neiti tajusi mihin oltiin tultu. Jo kotiakvaario on iso juttu, joten isoista kaloista oli höpötetty siitä asti, kun reissu otettiin puheeksi. Akvaariosta löytyi värikkäitä kaloja, isoja ja pieniä ja kaikkea siltä väliltä. Ilona bongasi "vilkuttavan" monnin, kilpikonnia, liskoja ja muutaman linnunkin. Päästiin katsomaan pallokalan ruokintaa ja ukkosnäytöstä. Ilona ei olisi millään malttanut lähteä, olisi vaan tuijottanut loputtomiin ja palannut uudelleen ja uudelleen alakertaan. Jätskin voimin saatiin neiti suostuteltua seuraavaan kohteeseen, mutta sitäpä saikin vieraalta paikkakunnalta etsiä, koska joka paikka oli pitkäperjantain vuoksi kiinni. Lopulta päädyttiin Ärrälle kahville ja jätskille. Siitä saatiinkin suunnata heti lunastamaan hotellihuone Solo Sokos Hotel Tornista. Hotellista jäi niin hyvät kokemukset, että kirjoitan siitä myöhemmin ihan oman postauksensa. Hetkeksi oli pakko jäädä vain ihastelemaan ja köllimään pehmeisiin sänkyihin. 


Illaksi käveltiin vielä keskustaan. Testattiin ensimmäistä kertaa Burger Kingin valikoima, joka tuotti pienoisen pettymyksen kaikkien hehkutusten jälkeen. Varsinkin näin allergikon näkökulmasta, kun valinnanvaraksi jäi tasan yksi ateria. Ruokailun jälkeen kierreltiin kosken rantaa ja pysähdyttiin Pikku kakkosen puistoon leikkimään. Ilona oli ihan intoa piukassa, ehkä eniten kuralätäköistä, muttei kakkoseksi jääneet telkkarista tutut hahmotkaan. Puistosta löytyi kaiken ikäisille omat alueensa, myös aikuisille kuntolaitteet. Bongattiin yhdessä mm. Maltin ja Valtin auto, Karvakuonojen laiva ja viikonlopuista tuttu sammakko.

Kierreltiin keskustan kautta kauppaan ja sieltä hotellihuoneeseen iltapalalle. Ennen nukkumaan menoa katsottiin telkkarista Hop! -elokuva, kera sipsien. Sen jälkeen neiti olikin niin poikki, että nukahti melkein heti ja nukkui matkasängyssään kuuteen saakka. Lomalla kun oltiin niin kömpihän hän vielä meidän sänkyyn jatkamaan uniaan hetkeksi. 

Aamu aloitettiin hotellin seisovan pöydän aamupalalla. Sen parempaa en ole saanut mistään. Ennen matkan jatkumista testattiin vielä hotellin leikkihuone, josta Ilona löysi heti mieluisaa tekemistä, muumipalapelejä! Pakkailun ja laittautumisen jälkeen matka jatkui Lempäälään Ideaparkiin, jossa saatiin kulutettua koko lauantai. Ilona sai heti ensimmäiseksi mennä tuhlaamaan lahjakorttinsa lelukauppaan. Mukaan tarttui iso pehmokoira sekä pomppupallo. Kiva, että lapsen ehdoilla tehdyllä reissulla, lapsi osasi nauttia myös shoppailusta joka ei ole ennen niin kiinnostanut. Ilona valitsi itselleen vielä pienen käsilaukun, Minion -kaulakorun, kaulahuivin ja jumppatrikoot. Myös äidin ja isin mukaan lähti muutama tarpeellinen ja ei niin tarpeellinen ostos. Rankka shoppailu vaati kunnon eväät ja perjantaisen roskaruokaähkyn jälkeen suunnattiin syömään vähän paremmin, kauppakeskuksen ravintolamaailmaan. Ilona sai tehdä valintansa ruuankin osalta itse ja kyllähän itse valittu kala upposi hyvin. Meidän aikuistenkaan lehtipihvissä ja sandwichissä ei ollut mitään valittamista, päin vastoin. Nam!Vatsat täynnä mentiin reissun päätteeksi touhuamaan HopLoppiin. Hauskaa oli ihan jokaisella. Varsinkin kaksivuotiaalla, joka painoi pää kolmantena jalkana isojen lasten puolella, pitkin tunneleita, ylös rappuja ja alas liukumäkiä. Ennen kuin ehti edes huomata oli pallomeri vaihtunut pomppulinnaan ja karuselli autoratajonoon. Väkisin piti päästä pieneen viikinkilaivaan ja koko keinutuksen ajan sitten huudettiin kurkku suorana pelosta. Laivan pysättyä oli ensimmäiset sanat, oli kivaa, vaikkei ihan heti olisi siitä itkusta uskonut.

Kiva oli myös koko reissu. Pari päivää, juuri sitä kaivattua yhteistä aikaa, kiireettömyyttä ja stressittömyyttä. Voi kunpa lapsiperhelomat olisi aina tällaisia. Mennäänkö pian uudestaan? 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...