lauantai 20. helmikuuta 2016

Taaperon talvivaatetus, osa 1

Talvi on jo pitkällä, mutta vielä ehtii kurkistaa taaperon talvivaatetukseen. Olen oppinut hiukan hallitsemaan meidän lastenvaatemäärää, joten täksi talveksi meillä on kaksi haalaria, kaksi takkia ja yhdet housut, joille kaikille on oikeasti ollut käyttöä. Jonkun mielestä varmasti paljon tämäkin, mutta helpottaa hiukan pesuhommia, kun ei heti likaantumisen jälkeen tarvitse olla pesemässä, pestävää kun riittää muutenkin.

Ensimmäisessä osassa haalarit ja kerrasto, jotka meillä ovat kaikista kovimmassa kulutuksessa. 


"Käyttöhaalarina" meillä on jo viime talveksi ostettu, Molo kidsin Rainbow haalari. Haalari alkaa olla jo elämää nähnyt, mutta tosi hyvä siihen nähden, että on ollut meillä käytössä kaksi talvea ja edellisellä omistajalla muistaakseni yhden talven. Vedenpitävyys ei ole mennyt miksikään, vaikka tänäkin talvena, kurapyykkiä on saanut pestä jatkuvasti. 


En vaihtaisi sateenkaarikuosia mihinkään. Voi olla haasteellista löytää ensi talveksi, yhtä paljon silmää miellyttävä puku, yhtä hyvillä ominaisuuksilla. Haalarin kaveriksi meillä on Reiman pipo, Molon saman sarjan kintaat sekä Crocsin vilkkuvat saappaat.
Kakkoshaalarina toimii ihana ReimaTecin pinkki haalari, joka on myöskin kirppislöytö. Reiman haalari on toiminut meillä lähinnä vaunuhaalarina ja on siksi yleisilmeeltään paremmassa kunnossa. Toivotaan, että tämä menee vielä ensi talvena rymyhaalarina, kun on kokoa isompi kuin Molon haalari. 


ReimaTecin haalarikin on täysin veden- ja tuulenpitävä, enkä muunlaista enää ostaisikaan. Reiman haalarin kaverina Lassien pipo ja kintaat sekä ReimaTecin pitkävartiset tarralenkkarit.Väliasuna meillä toimii Pierre Robertin merinovillakerrasto. Tosi kätevä, kun ollaan välillä pidetty tätä ihan pelkästään haalarin alla, eikä tule kylmä muutaman asteen pakkasellakaan. Toisaalta kovemmilla pakkasilla menee myös toisen kerroksen päälle tai alle. 


Ihastuin jo viime talvena merinovillaan, joka on ihanan ohutta, mutta silti niin pehmeää ja lämmintä. Ei tarvitse enää pukea lasta Michelin -ukoksi, vaan lapsi pääsee ulkona hyvin liikkumaan. Me tilattiin tälle kaudelle paita, legginsit ja kahdet sukat ja niiden kaveriksi sopi vielä viimevuotinen kypärämyssy.

2 kommenttia:

  1. Pierre Robertin merinovillavaatteita mekin haluttais testata, ehkä ensi talvena vai olisikohan niissä mitään aleja tähän vuodenaikaan...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, on varmasti sen arvoisia. En osaa sanoa onko tällä hetkellä mitään aleja. Nämä meidän kerrastot on tilattu kesäaikaan alesta, eli silloin varmaan on tänä vuonnakin :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...