keskiviikko 26. elokuuta 2015

Lomakuulumiset, Tuurin kyläkauppa

Nyt kun lomat vetelee viimeisiään, on hyvä aika palata muistelemaan kesän toista lomareissua. Miten siitäkin voi olla jo kuukausi? Ennen kuin ensimmäisestä lomareissusta oli tietoakaan, oltiin jo suunniteltu, että Jonin loman alkaessa suunnataan Tuurin kyläkauppaan. Ja niinhän me tehtiin vaikka minä ja Ilona kuukausi takaperin oltiin siellä käytykin. Lähdettiin liikkeelle hyvissä ajoin aamupäivällä, jotta jo ensimmäisenä päivänä jäisi aikaa kulutettavaksi kauppakeskuksessa. Jouduttiin pysähtymään jo ennen Tamperetta syömään ja jaloittelemaan. Kerrankin viisaana olin tehnyt makaronilaatikon kotona valmiiksi ja lämmittäminen sujui helposti asuntovaunussa. Aika pian matkan jatkuttua pienempi neiti simahti päiväunilleen, mutta ehti silti ennen päämäärää herätä kitisemään pitkästymistään. Enkä ihmettele yhtään, olen ihan yllättynyt, että noin pieni viihtyy autossa helposti pari tuntiakin. Onneksi kalapeli tabletilta pelasti loppumatkan. Oltiin perillä juuri sopivasti kun Onnelaan alettiin ottaa sisään uusia yöpyjiä. Meitä odotti perillä tosi upea sää, ei mikään helle, mutta sopivan lämmin. Pystytettiin vaunu paikoilleen ja suunnattiin välipalan jälkeen nopeasti kyläkauppaan. Kirjoitan tätä selvästi ihan liian myöhään, sillä en edes muista enää mitä ostettiin. Ilonalle kurahousut, pari Muumi dvd:tä ja matkasta unohtunut potta. Mulle softshell housut, ripsiväri ja puhdistusmaito, Jonille virveli ja akvaariotarvikkeita sekä synttäreitään viettävälle kaverille tuliaisiksi pari Muumilasia ja karkkia. Niin ja asuntovaunuun uusi paistinpannu, kas kummaa kun se kolmekymmentä vuotta sitten ostettu paistinpannu ei ollutkaan enää ihan käyttökelpoinen.Unohdinkohan jotain oleellista?

Koska kyläkauppa sulkeutui lauantaina ajoissa, jäi meille vielä monta tuntia aikaa tuhlattavaksi. Ruokailun jälkeen suunnattiin takaisin kyläkaupalle, tai paremminkin sen viereen ilmestyneeseen Muumipuistoon. Kaupan sulkeuduttua, vasta-avatussa leikkipuistossa oli enemmän kuin ruuhkaa. Se ei meidän neitiä haitannut, sillä hän meni pääkolmantena jalkana muiden mukana kuin vanha tekijä. Meni mukaan hiekkalaatikkoleikkeihin, jonotti oikeaoppisesti liukumäkeen ja teki selväksi jos joku yritti etuilla tai viedä hänen paikkansa. Vitsit, miten ylpeä tuosta neidistä saa parhaimmillaan ollakaan! Ilona oli ihan innoissaan leikkipuistosta ja puhui Muumipuistosta vielä pitkään reissun jälkeenkin, taisi olla loman kohokohta.
Puistoilun jälkeen käveltiin joen rantaa, ihailtiin maisemia ja auringonlaskua. Pitkän päivän jälkeen uni olisi tullut helposti itse kullakin, mutta me vanhemmat jäätiin vielä ulos grillailemaan. Kerroinkin meidän kokemuksia Onnelasta ja Tuurin kyläkaupasta jo aiemmin, enkä viitsi alkaa toistamaan itseäni. Kyseisen jutun löydät täältä! Sen verran voisin aiempaan juttuuni lisätä, että löytyy sieltä lasten leikkipaikalta pienimmillekin hiekkalaatikko ja nyt kun Muumipuisto on auennut korvaa se sitä puutetta, vaikka leirintäalueelta vähän kävelymatkaa tuleekin. Tällä kertaa ehdittiin saada kokemusta myös keittiötiloista tai paremminkin tiskihuoneesta, mitään ruuanlaitto mahdollisuutta alueella ei ollut, mikä jäi ainakin mua harmittamaan.Haluaisitteko lukea kaikki lomakuulumiset yhteen putkeen vai ripottelenko niitä muiden juttujen väleissä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...