perjantai 28. elokuuta 2015

Lomakuulumiset, muuttuneet suunnitelmat.

Toisen lomapäivän suunnitelmiin kuului siirtyminen Ähtärin eläinpuistoon. Mutta niin kuin tänä kesänä on tapana ollut, sääukko päätti toisin ja tarjosi meille sadetta. Suunnitelmiin piti siis tehdä muutos, ellei halunnut loppu lomaa oleskella märissä vaatteissa. Aamupäivä istuskeltiin asuntovaunussa ja pohdittiin, mitäs nyt. Kaikki paikat tuntui olevan ulkotiloissa tai sunnuntain kunniaksi kiinni. Aikamme nettiä selailtuamme bongattiin Ähtäristä Kylpylä Mesikämmen, joka oli jopa auki sunnuntaisin, vaikkakin vasta kolmelta. Lounaan jälkeen laitettiin itsemme lähtökuntoon ja pakattiin uimareput mukaan. 
Kulutettiin Ilonan päikkäriaika kierrellen Tuurin kyläkaupassa ja käytiin Spice ice:ssa jätskeillä. Kolmeksi suunnattiin kylpylään. Arvatkaa oliko meidän vesipeto vähän innoissaan? Kahlattiin lasten altaassa, käytiin poreissa ja lilluttiin vedessä. Melkein kaksi tuntia saatiin kulumaan helposti ennen kuin neidille iski vilu. Mulla oli itsellä vilpoinen oikeastaan koko ajan, kun ei pääsyt kunnolla uimaan, mutta onneksi pääsin välillä edes kunnolla saunaan kun Ilona jäi isin kanssa polskimaan. Odotin kylpylältä vähän enemmän, vielä hotelliin sisään tullessakin. Hotellin aula antoi vähän eri kuvan kuin allasosasto, joka oli ennemmin uimahalli. Yksi isompi allas uimareille, matala lasten allas ja kaksi poreallasta. Tilat oli musta aika ahtaat ja suihkuja vähän. Eipä se tosin meidän menoa haitannut mukavaa oli silti, vaikka suihkuun joutuikin aina jonottelemaan.

Yritän tässä kovin muistella päivän yksityiskohtia, mutta kun lomasta on aikaa jo yli kuukausi, jotain jää varmasti kertomatta. Kylpylästä leirintäalueelle palatessa, poikettiin hakemaan kaupasta jotain nopeaa syötävää. Grillattavaa tarttui tietysti mukaan ja sen lisäksi päätettiin kokeilla ensimmäistä kertaa salaattibaaria. Valinnanvaraa oli niin paljon, ettei voinut valita vain yhtä. Lapattiin kulhot melkein täyteen lähes kaikkea mitä oli tarjolla, erilaiset salaatit ja kaikki lihat sekaisin. Hah, eihän se ihan niin taida olla tarkoitettu eikä lopputulos ollut kovin hyvä. Kohtuus kaikessa, parempi muistaa ensi kerralla. 

Grillailujen jälkeen lähdettiin vielä kiertelemään lähiseutua kävellen, jotta saatiin Ilona rauhoittumaan vauhdikkaan päivän jälkeen. Se osoittautui toimivaksi keinoksi, sillä neiti nukahti melkeinpä heti kun pääsi rattaista sänkyyn. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...