tiistai 18. elokuuta 2015

Hyvä äiti vai yhteiskuntakelpoinen ihminen?

Maailmassa on äärettömän vaikea miellyttää kaikkia, edes suurinta osaa. Äitiys kuuluu niiden asioiden kärkikastiin. Vai tiedättekö montaakaan muuta asiaa joka saisi tuntemattomat ihmiset yhtä helposti halkomaan hiuksiaan? Teit niin tai näin, teet jonkun mielestä joka tapauksessa väärin. 

Jos palaat töihin tai opiskelemaan heti äitiysloman päätyttyä, puhumattakaan ennen, olet maailman huonoin äiti. No onhan yhdeksänkuinen pieni, mutta eiköhän jokainen tiedä itse mikä on oman lapsensa parhaaksi. Jos äiti ei viihdy kotona niin ei sitten viihdy, eikä lapsen ole hyvä olla jos äidin ei ole. Toisen mielestä vielä kolmen vanhakin on liian pieni päiväkotiin ja se on mulle ihan ok, pitäisi olla ihan jokaiselle ihmiselle, jos lapsen äidistä siltä tuntuu.

Auta armias jos jäätkin äitiysloman jälkeen vielä hoitovapaalle, olet täysin saamaton yhteiskunnan elätti. Ei käynyt mielessä, että välitän lapsestani ja haluan olla läsnä sen lyhyen hetken kun hän on pieni? Ei, automaattisesti haluan saada "ilmaista rahaa", nostaa verotuksia ja viedä työtä tekeviltä kaiken. Äitiys on maailman arvokkainta työtä ja ihan jokaisella pitäisi olla siihen mahdollisuus.

Kaiken lisäksi kummankin kannan arvostelijat ovat usein ihmisiä, joilla ei ole minkäänlaista kokemusta vanhemmuudesta. Meidän äitien on vaikea tässä asiassa valita sitä kultaista keskitietä, mutta valitse sinä arvostelija, kun sinulla siihen on mahdollisuus. Keskity omaan elämääsi, myös sinä teet muiden mielestä virheitä, joten pidä mielipiteet itselläsi, niin minäkin teen. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...