torstai 27. elokuuta 2015

5 + 1 vinkkiä helpompaan arkeen

Hoitovapaan loppu lähenee ja lupasin jakaa teille vinkkejä kuinka tehdä arjesta edes hieman helpompaa. Nämä ovat nyt lähinnä muistutukseksi itselleni, kun aikaa tuskin tulee olemaan hirveästi ylimääräistä, mutta ihan yhtä hyvin ovat toimineet myös päivät kotona ollessa. 

1. Tee kaikki heti! Älä jätä tiskejä pöytään ja ajattele, että laitat ne koneeseen kun olet hetken levännyt. Todennäköisesti olet ne siinä vaiheessa jo unohtanut. Sama toimii ihan mihin tahansa. Riisu likapyykit suoraan pyykkikoriin, vie puhtaat kaappiin suoraan pyykkinarulta, äläkä laske tavaroita kädestäsi siihen missä olet niitä käyttänyt, muuten ne ovat siinä vielä huomennakin. 

2. Laita illalla, aamua varten valmiiksi kaikki minkä voit. Valitse vaatteet, pakkaa laukku ja hoitoreppu, lataa kahvinkeitin, nosta esille kaikki mitä aamulla tarvitset meikeistä, hammasharjaan. Jos aamulla syödään muroja voi ne laittaa lautaselle valmiiksi ja lisätä aamulla vain maidon ja hillon. 

3. Edelliseen kohtaan viitaten tee eväät valmiiksi jo illalla. Täytä juomapullo ja lapsen nokkamukiin tai tuttipulloon voi kaataa maidon valmiiksi jääkaappiin.

4. Jos olet ollut illalla niin tehokas, että aamulla jää ylimääräistä aikaa, käytä se helpottaaksesi iltaa. Täytä pesukone ja tiskikone valmiiksi. Valmistele päivällinen esim. pesemällä perunat tai ruskistamalla jauhelihan. 

5. Suunnittele! Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, vai miten se meni? Kirjoita valmiiksi viikonruokalista. Saatat pärjätä yhdellä kaupassa käynnillä per viikko ja osaat jo edellisenä iltana ottaa esim. jauhelihan pakastimesta sulamaan, kun tiedät, että huomenna tehdään lihapullia. Tee kerralla ruokaa useammaksi päiväksi tai ainakin sen verran, että saat siitä seuraavan päivän eväät. Hyvässä tapauksessa voit tehdä niin paljon, että riittää pakastimeenkin. Suunnitelmallisuutta helpottaa kalenteri, johon merkkaat kaiken tärkeän ja jota myös vilkaiset päivittäin.

+1 Älä stressaa! Jos kaikki on rempallaan ja sikin sokin, anna olla. Kulutat ihan turhaa aikaa ja energiaa stressaamalla ja jossittelemalla. Jos ei yksinkertaisesti jaksa, niin anna olla, siivoa sitten kuin siltä tuntuu. Sekin on ihan sallittua.

Uskoisin, että näillä neuvoilla pääsee pitkälle. Ainakin voi pitkittää herätystä muutamalla kymmenellä minuutilla. Eikä suurempaa siivoakaan tarvitse tehdä niin usein kun hoitaa kaiken arjen lomassa. 
4 kommenttia:

 1. Kivan oloinen blogi, taidamme jäädä seurailemaan :)

  yhtakuinkolme.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Arjen helpotus vinkit, tuli kyllä tarpeen.
  Nämä pitäisi varmaan kirjoittaa jääkaapin oveen ja jokaisena sunnuntaina kerrata. : )

  Mukava blogi sinulla, innolla aloitan seuraamaan.

  Mukavaa viikonloppua !

  - napamassu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tervetuloa seuraamaan! Mukavaa viikonloppua sinnekin :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...