tiistai 11. elokuuta 2015

35 kuvaa Naantalista

Vaikka koulun ja hoidon alkuun on vielä kolme viikkoa, vietettiin viimeisiä varsinaisia lomia viime viikonloppuna. Ehtiihän kotona toki vielä lomailla, vaikka kaikennäköistä järjesteltävää vielä onkin ennen arjen alkua. Mihinkään kauemmas ei kuitenkaan näillä näkymin enää tänä kesänä suunnata ja sunnuntainen Muumimaailman reissu jäi näin ollen viimeiseksi.


Koko kesä ollaan suunniteltu Naantaliin lähtöä ja viimein saatiin kaikkien matkaan lähteneiden aikataulut sopimaan yhteen. Meidän oli tarkoitus viettää koko päivä Muumimaailmassa, mutta ei alle kahden vanha kyllä jaksa koko päivää painaa ympäri aluetta, vaikka kiinnostusta riittäisikin. Yllättynyt olen, että neljäkin tuntia jaksettiin mennä ilman päikkäreitä vaikka aamulla herätttiin ajoissa. Hyvin ehti siinä ajassa kiertää koko alueen, käydä syömässä ja tutustua matkamuistoihin.

Voitte vaan kuvitella meidän pienen Muumifanin olevan hieman innoissaan. Sen verran kuitenkin jännitti, että ihan Muumin viereen uskallettiin sylissä tulla, mutta koskea ei voinut. Ainut, jolle neiti lämpesi täysin oli hellyyttävä Nipsu, kun taas mökin edessä istuva noita oli jotain ihan kamalaa. Kaikista eniten taisi kuitenkin jännittää bussimatka Muumiparkista itse Muumimaailmaan. Tyttö istui koko matkan ihan hiljaa rattaissaan, mikä on jo aikamoinen saavutus. Yllätys, yllätys liukumäki ja hiekkalaatikko veivät voiton kuten missä tahansa muuallakin. Ei tuon ikäinen enää viihdy katselemalla vaan täytyy itsekin päästä kokeilemaan. Onneksi Muumimaailmassa oli paljon tekemistä pienimmillekin, leikkipuisto, paljasjalkapolku, laiva täynnä pieniä nappuloita, Muumitalon sisällä rakennuspalikoita ja vaikka mitä, mitä sai kosketella sekä rappusia, niitä voisi kävellä loputtomiin. 

Käytiin melkein heti syömässä. Otettiin vaan pienet roskaruoka-annokset sillä myöhemmin oli tarkoitus mennä syömään ihan ajan kanssa. Vaikka ruuan hinta kirpaisi, oli laatu sen mukaista. Ei mitään linjastohampurilaisia ja muutamaa ranskalaista. Ihan kunnon kokoiset ateriat, hyvän makuisina. Vielä ennen lähtöä käytiin valikoimassa tuliaiset. Napattiin mukaamme, jokaiselle omat tikkarit ja Ilonalle juomapullo ja kangaskassi sekä aikuisten testattavaksi yksi paketti mustikkakahvia. 


Ilona simahti rattaisiin heti kun Muumimaailman silta oli ylitetty, ja päätettiin jäädä vielä katselemaan ympärillemme kun reissuun oli varattu koko päivä aikaa. Käytiin näköalatornissa, kirkonmaalla ja kierreltiin Vanhaa Naantalia sekä satama-aluetta. Kotiin päin lähtiessä poikettiin vielä Raision Myllyyn syömään. Pitkästä aikaa käytiin ulkona syömässä jotain muutakin kuin hampurilaisia. Valitsin itse Rico Barin Kanttarellihärkää, joka oli ehdottomasti hintansa väärti. Muut meidän seurueesta valitsivat Kanakorin, Broileria yrttivoissa, Jättirapuja ja pikkuisimmalle Dippikori, jossa oli mm. lihapullia, nakkeja, kanaa ja ranskalaisia. Tulee vesi kielelle kun edes muistelen.


Pitkän päivän jälkeen uni tuli jokaisella melko äkkiä. En epäile yhtään etteikö mentäisi Muumimaailmaan Ilonan kanssa toistekin. Varsinkin kun hän kasvaa, saa paikasta varmasti paljon enemmän irti. 

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania ja kauniita kuvia! Teillä oli varmaan onnistunut ja ikimuistoinen päivä!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...