maanantai 20. heinäkuuta 2015

Viikon naurut, olkaa hyvä"Isi, ei lujaa!"
Huudahti taapero takapenkiltä kun risteyksessä lähdettiin ihan normaalisti kiihdyttämään.

"Pappa äkkii ajaa"
Pappa ajaa ilmeisesti, päinvastoin liian hitaasti. Tai sitten oli vain kiire katsomaan Muumeja, sillä lause jatkui muutaman sekunnin päästä sanalla "Muumi".

"Anni, tänne, heti!"
Kuului käskevä komento, mummulan alakertaan, kun kummitäti ei tullut syömään samalla sekunnilla kuin käskettiin. Myös mummulan koira joutuu komennuksen uhriksi kun erehtyy haukahtamaan.

"Pappaaa, sillä on tutti"
Neiti maistoi vauvanuken tuttia ja totesi sen ilmeisesti huonoksi, sillä irvistyksen kera se laitettiin takaisin nuken suuhun. Papalle piti tehdä vielä selväksi, että tämä tutti on sitten muuten nuken eikä hänen.

"Lakki jäi!"
Ajattelin mennä neidin kanssa katetulle terassille ilman lakkia ja kenkiä, mutta sepäs ei neidille sopinutkaan. Ovesta ulos astuessa, ilmoitettiin lakin jääneen ja juostiin kovaa vauhtia hakemaan lempparihattu kaapista.

Jonin kaverin luona vieraillessa bongasi Ilona, seinältä tyttökalenterin ja tokaisi kovaan ääneen "Tisssi!". En tiedä kumpi oli punaisempi äiti vai kalenterin omistaja.

Saunan lauteilla istuessamme, näytti pieni papupata, sisään astuneen kummitädin vatsaa ja tokaisi "pavvo" (pallo). Vieraammassa seurassa olisi saattanut hävettää, mutta nyt lähinnä nauratti.


Mihinhän me mahdetaan tuon pienen räpätätin kanssa vielä joutua? Sen verran juttua tulee jo nyt, että voidaan olla vuoden päästä vähän ihmeissämme. Hauska kuunnella neidin höpinöitä nurkan takaa, varsinkin nyt kun jo muodostuu muutaman sanan lauseita. Milloin kuuluu "lamppu ammu", "kukka poi" (sukka pois) ja milloin lauletaan Muumien tunnaria, "Käy Muumi Muumi, käy Muumi laalaa käy Muumi maamamaa paapapapapapa." Meinaan vallan pakahtua ylpeydestä ja onnesta, niin ihana höpisijä meillä asuu. Eikä tuon kanssa tarvitse paljon pähkäillä mikä milloinkin on hätänä kun hän osaa jo itse kertoa. Milloin puristaa kenkä, milloin on jano ja nälkä tai vaippa täynnä, milloin Nukkumatti kolkuttelee ovella.


Millaisia sammakoita teidän taaperot ovat päästelleet suustaan?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...