torstai 9. heinäkuuta 2015

Pohjanmaan reissu Day 4

Tiedettiin koko reissun ajan, että loma tulee jäämään nelipäiväiseksi ja ihan hyvä niin. Kun viisi samasta puusta veistettyä ihmistä on neljän vuorokauden ajan muutaman neliön kokoisessa asuntovaunussa tai autossa, alkaa savu nousta vuorotellen jokaisen korvista. Milloin kukakin seisoo minkäkin tavaran tai kaapin edessä ja toisessa päässä asuntovaunua taas jonkun toisen tiellä. Jokaisella on omat ajatuksensa siitä minkälainen reissu on tulossa ja missä pitäisi ehtiä käymään, siitä vasta soppa syntyykin kun ihan jokaista toivetta ei voi ottaa huomioon. Yksi haluaisi syödä pelkkää roskaruokaa, yksi kunnon kotiruokaa, yhdelle riittäisi pelkkä kahvi ja pulla eikä kaikista pienin suostu avaamaan suutaan sitten yhtikäs millekään. Yksi taapero ja yksi koira pitävät kaiken lisäksi huolen siitä ettei ajatuksiaan voi irrottaa hetkeksikään tai ovea avata edes kahdeksi sekunniksi. 


Vielä ennen kotiin lähtöä ehdittiin kiertämään Keskisen kauppa kolmannen kerran. Tällä kertaa mukaan tarttui vain matkaevääksi, toinen satsi irtokarkkeja. Ennen neljän tunnin kotimatkaa käytiin tankkaamassa vielä, yllätys yllätys hampurilaisilla. Neljän päivän aikana roskaruokaa tuli syötyä niin paljon, että vieläkin pelkkä ajatuskin tekee pahaa. Välillä tekee ihan hyvää herkutella, mutten kyllä ihan heti poikkea uudestaan. Puolen päivän jälkeen päästiin lähtemään kotia kohti. Ajoitettiin tämäkin ajomatka päiväuniaikaan, joten pärjättiin yhdellä jaloittelulla ja koiran ulkoilutuksella kotiin saakka. 


Kieltämättä oli helpottavaa päästä omaan kotiin, laittaa tavarat paikoilleen ja pesukone pyörimään. Ennenkaikkea päästä omaan sänkyyn nukkumaan. Kolme yötä 120 senttiä leveässä sängyssä poikittain, tilan puutteen vuoksi ei välttämättä ollut kovin hyvä kombo. Yhdistettynä tähän vielä ympäri sänkyä pyörivä taapero, jaloissa hääräävä koira, pari kuorsaavaa tyyppiä, sanomalehden paksuinen tyyny, vesisade, joka kuulostaa asuntovaunun kattoon tipahdellessaan pieniltä kiviltä ja varmaan kolmenkymmenen asteen sisälämpötila, eivät olleet kaikkein otollisimmat olosuhteet hyville yöunille. On se oma koti vaan kullan kallis.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...