perjantai 3. heinäkuuta 2015

Pohjanmaan reissu Day 2

Kesälomareissun toisena päivänä oli, jo kotoa lähtiessä suunnitelmissa mennä Wasalandiaan hurvittelemaan. Aamuyöllä alkanut kaatosade päätti kuitenkin toisin. Eipä olisi ollut kovin mukava kierrellä laitteita kertakäyttösadetakeissa, liekö monikaan laite ollut edes toiminnassa, sen verran reippaasti satoi ympäri vuorokauden. Onneksi suunnitelmia voi aina muuttaa ja otettiinkin suunnaksi Vaasan keskusta. Parituntisen shoppailun jälkeen kasvoi sekä äidin että tyttären kesävaatevarasto taas muutamalla vaatteella, vaikkei mitään pitänyt ostaa. Teen myöhemmin ihan erillisen postauksen meidän ostoksista, mutta sen verran voin paljastaa, että muun muassa PoPin juhannusaleista tein aika hyvät löydöt. Kahdessa tunnissa ei hirveästi ehtinyt kierrellä eli mitään hyviä suosituksia en osaa antaa, minne kannattaa suunnata jos haluaa ajan kanssa shoppailla. Perusliikkeet kuten H&M, Lindex, Glitter, Gina Tricot ym. löytyivät ainakin ihan helposti torin laidalta. 
Osa postauksen kuvista jo ensimmäiseltä päivältä.
Koska koko päivä oli varattu huvipuistoilulle, tarvittiin myös iltapäiväksi suunnitelma kaksi. Mikäs sen parempi paikka pienelle vesipedolle kuin Tropiclandia. Edellisestä uintikerrasta on Ilonan korvatulehdusten vuoksi jo melkein kolme kuukautta, joten voitte vain kuvitella kuinka onnessaan meidän neiti tästä reissusta oli. Pelkkä pienten lasten allas oli jo niin hieno juttu, puhumattakaan seinistä roiskuvista vesisuihkuista, joilla sai ämpärin täyteen vettä. Ihan kaikkea ei tästäkään paikasta sadesäällä saanut irti, sillä suurin osa liukumäistä ja muista härpäkkeistä on ulkona. Kylpylän asian Tropiclandia ajoi paremmin kuin hyvin, erityisesti lapsia ajatellen. Oli aaltokoneita, katosta kaatuvia vesisaaveja, lainakellukeita ja paljon leluja, ihan joka ikäiselle. Aikuisillekin löytyi muutama erilainen poreallas, kylmävesiallas ja ulkoallas. Suihkutilat tuntuivat aluksi vähän sekavilta kun ensin miehet ja naiset menivät tietysti eri pukuhuoneisiin, mutta sitten taas oltiinkin yhteisellä käytävällä ja taas suihkutiloissa erikseen. Aika nopeasti kuitenkin huomasi missä uskaltaa liikkua ilman uikkareita ja missä ei. Suihkuja oli pieneen tilaan saatu yllättävän monta, mutta sekä tavallinen, että höyrysaunat olivat melko pieniä. Yleisvaikutelma jäi tosi hyväksi!
Kahden tunnin polskimisen jälkeen suunnattiin kylpylän aulaan syömään, ennen leirintäalueelle paluuta. Valittiin buffetpöydän tarjoilut, ja kyllä kannatti maksaa muutama euro enemmän kuin yksittäisestä annoksesta olisi joutunut pulittamaan. Muistaakseni 13 eurolla sai yksi aikuinen syödä ja juoda niin paljon kuin jaksoi ja alle kolmevuotiaat söivät ilmaiseksi. Ei ruoka tuolla hinnalla tietenkään mitään gourmeeta ole, mutta yllättävän hyvää roskaruuaksi. En ole koskaan ollut mikään pikaruuan ystävä, mutta onneksi salaattivalikoima oli sen verran hyvä, että sen rinnalla menivät hyvin alas myös pizzanpalat ja lohkoperunat. Niiden lisäksi buffetpöydästä löytyi kanankoipia, riisiä, jauhelihakastiketta, kebabia ja jauhelihapihvejä, nam. Jälkkäriksi haettiin leirintäalueen kioskista, aika tyyriin hintaiset jätskit. Loppuilta kului asuntovaunussa, sadetta pakoillessa. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...