torstai 2. heinäkuuta 2015

Pohjanmaan reissu Day 1

Meidän Pohjanmaan reissusta on kohta viikko, enkä ole saanut vielä yhtäkään postausta aiheesta, tänne blogiin saakka. En ole kyseisestä reissustakaan kunnolla palautunut ja silti joka päivälle on ollut jo lisää uutta ohjelmaa. Huh, ehkä tämän viikon jälkeen hetkeksi helpottaa ja ehtii välillä istahtamaan tietokoneen ääreen.

Reissussa nähtävää ja koettavaa oli niin paljon, etten millään saa kaikkea sopimaan yhteen postaukseen. Siksi ajattelin kirjoittaa jokaisesta, neljästä päivästä oman postauksensa ja sen lisäksi vielä myöhemmin postaukset lomareissun asuista ja ostoksista. Jos mitenkään ehdin ja te viitsitte lukea, yritetään saada ne mahdollisimman nopeasti pois alta, ennen uutta reissua. Tällä ja ensiviikolla siis luvassa melko tiivis postaustahti. En tiedä kiinnostaako teitä enemmän kuulumispostaustyylinen juttu vai vinkit Pohjanmaalla lomailuun, joten luvassa voi olla melkoinen sillisalaatti näitä molempia. Kysykää jos jokin jää epäselväksi tai jos haluatte kuulla jostain tietystä asiasta tai paikasta enemmän!


Nautin ensimmäisestä lomapäivästä, ehkä kaikkein eniten. Siksikin, että sää suosi meitä edes yhtenä päivänä, mutta myös siksi ettei sille päivälle ollut mitään suunnitelmia eikä sen vuoksi aiheutuvaa stressiä. Neljä tuntia autossa, jossa istuu neljä aikuista, yksi taapero turvaistuimineen ja koira, tuntui kieltämättä aika uuvuttavalta, vaikka autoiluun onkin tottunut. Päästiin koko meno matka yhdellä pysähdyksellä ja voin kertoa, että hieman oli puutunut olo sen jälkeen kun edes jalkojaan ei saanut meidän tavarapaljoudessa suoraan. Vaasa otti meidät onneksi vastaan auringollaan ja saatiin hyvä paikka, Vaskiluodossa, meren rannalla sijaitsevasta Top Camping Vaasasta. Leirintäalueesta jäi ihan hyvät fiilikset. Alue oli pääosin siisti vaikkakin aikalailla jämähtänyt 90-luvulle, mutta eipä ole ainut kategoriassaan. Lapset oli otettu hyvin huomioon. Ensimmäinen leirintäalue Ilonan kanssa liikkuessani, jossa törmäsin lastenhoitohuoneeseen, vieläpä molemmissa sekä naisten, että miesten pesutiloissa. Leikkipaikkojakin oli hyvin tuollaiselle taaperoikäiselle, muttei sen isommille mitään liukumäkiä pomppulinnaa ja polkuautoja ihmeempää. Aikuisille sen sijaan löytyi samoista pisteistä kuntoilulaitteet. Kauppaan olin aika pettynyt, sillä valikoimaan kuului lähinnä jäätelöt ja matkamuistot, eikä maidot ym. ruokatarvikkeet joita voi äkkiseltään tarvita. Ravintolan palveluihin en sen tarkemmin tutustunut, mutta tarjolla näytti olevan ainakin hampurilaisaterioita, makkaraperunoita ja olutta. Keittiötila oli jaettu useampaan pienempään keittiöön ja ehdottomasti hyvä asia, että samasta tilasta löytyi lapsille sisäleikkipaikka ja pallomeri. Kun leirintäalueeseen oli tutustuttu (voiko edes puhua enää tutustumisesta kun on neljättä kertaa samassa paikassa) suunnattiin kohti Mustasaarta, ihailemaan Suomen pisintä siltaa. Reilun kilometrin mittainen silta on ehdottomasti näkemisen arvoinen, ellei satu kärsimään korkean paikan kammosta kuten osa seurueestamme. Hassua kuinka alhaalla tarkeni hyvin hellemekoissa ja sillan keskelle käveltyään olisi tarvinnut toppapuvun. Pienestä viimasta huolimatta merinäköalat ovat ihan mielettömät ja kalastajien määrästä päätellen saattaa onni suosia silläkin rintamalla melko hyvin. Samalla reissulla pysättiin vielä Hietasaaren rannalle ihastelemaan lisää merimaisemia, niitä Vaasassa ainakin riittää. 


Päivän päätteeksi, kävin minäkin mattimyöhäinen heittämässä talviturkkini, yllättävän lämpimään, Itämereen. Puoliltaöin oli vielä pakko käydä katsomassa auringonlaskua, niin hienolta se merenrannalla näyttää, vaikkei tällä kertaa antanutkaan parastaan. Upea se oli joka tapauksessa varsinkin kun pimeää ei vielä tullut koko yönä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...