sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Mitä kuuluu kesään?

Kesä lähenee kovaa vauhtia ja onhan sitä jo odotettukin. Mitään suurempia suunnitelmia ei meidän kesään kuitenkaan mahdu. Päivästä toiseen samaa arkea kuin minä tahansa muunakin vuoden aikana, maustettuna muuton viimeistelyllä. Minä hääräilen vielä kesän ajan Ilonan kanssa kotona ja Joni aloitti työt, joka tietysti toi sen verran muutosta, että Joni harvemmin on öitä kotona. Kesäsuunnitelmia täytyy siis lähteä rakentamaan sen pohjalta, että ollaan Ilonan kanssa aika pitkälti kahdestaan ja koko perheen yhteiset menot täytyy ajoittaa viikonloppuihin sekä Jonin viikon mittaiselle kesälomalle.

Usein kesällä tulee enemmän vain nautittua ja rentouduttua kuin muina vuoden aikoina. Sukulaisia ja kavereita näkee useammin sekä erilaisia tapahtumia ja juhlia on paljon enemmän kuin muulloin. Ylipäätään kaikkeen tekemiseen on ihan erilainen puhti ja paljon rennompi ote kun aurinko lämmittää mieltä ja poistaa turhat stressit. Mitä sitä sitten kesällä muuta tekisi kuin kiertelisi sukujuhlia ja nauttisi (toivottavasti) lämpimistä päivistä

Muumimaailma 
Vaikkei Ilonalle ihan vielä pysyviä muistoja jääkään, on kiva silti käydä paikoissa joissa hänkin selvästi nauttii olostaan eikä vain kökötä rattaissa ihmetellen vanhempien mielestä hauskoja asioita. Uskon Muumimaailman olevan pikkuneidillekin mieluinen, sillä Muumit ovat meillä tällä hetkellä tosi kova juttu. Muumeja tai Miimejä, niin kuin neiti itse sanoo, on ihan kaikkialla leluissa, astioissa, sisustuksessa ja vaatteissa. Mihin tahansa mennäänkin Muumit bongataan ihan varmasti ensimmäisenä. Voin omasta kokemuksesta sanoa ettei Naantalin Muumimaailma, hassumpi paikka ole aikuisenkaan silmin, nähtävää riittää varmasti. 

Aurinko
Tänä kesänä en aio kyhjöttää sisällä vaan haluan nauttia auringosta ja lämmöstä täysillä, sen hetken kun se täällä Suomessa on mahdollista. Enkä taatusti valita, että on liian kuuma! (Kysykää uudestaan kun mittari paukkuu viime vuoden tavoin kolmatta viikkoa, yli kolmeakymmentä.)


Pelle Hermannin puisto
Toinen lapsiystävällinen kohde, siedettävän ajomatkan päässä on Pelle Hermannin puisto Porissa. Mulle vähän vieraampi paikka kuin Muumimaailma, mutta ainakin omassa lapsuudessa siellä oli ihan kaikkea leikkipuistoista, eläimiin. 

Uiminen
Jos korvatulehduskierteistä päästään, mikä olisi sen parempaa kuin kuuman päivän päätteeksi pulahtaa järveen. Uimarannoilla tullaan viettämään aikaa ja paljon jos minulta kysytään!


Särkänniemi
Jokaiseen kesään kuuluu ainakin yksi huvipuistopäivä. Tänä vuonna ei ainakaan suunniteltu lähtevämme sen kauemmas kuin Tampereelle. Vaikka minä taidan olla meidän perheestä ainut kuka uskaltautuu laitteisiin asti, on nähtävää varmasti muillekin. Uskoisin Ilonan saavan aikansa kulumaan kotieläinpihalla ja leikkipuistoissa. 

Jäätelö
Jäätelö kuuluu kesään kuin nenäpäähän. Sillä saa kesäajan herkutella ihan luvan kanssa.


Toripäivät
Vaikka torilla tulee silloin tällöin käytyä talvellakin, on tunnelma kesäaikaan ihan eri. Näinkin pienellä paikkakunnalla tori vetää puoleensa satoja ihmisiä. Mikään ei voita tuoreita mansikoita, uusia perunoita, savukalan tuoksua ja etenkään torikojujen porkkanoita, joissa on vielä naatit paikoillaan, nam. 

Asuntovaunu
Asuntovaunuilu on kuulunut mun kesiin aina enkä missään nimessä aio tehdä poikkeusta tänäkään vuonna. Matkakohde vain uupuu. Ehkäpä Pelle Hermannin puiston ja Särkänniemen voisi yhdistää tähän reissuun, mutta mieli tekisi jonnekin kauemmas. 


Markkinat
Ainakin parit markkinatapahtumat kuuluvat alkukesään, oli sää mikä tahansa. Metrilakua pitää hamstrata koko vuoden tarpeisiin ja narunvedossa täytyy käydä koittamassa onneaan.

Festarit

Vaikka kesästä näillä näkymin on tulossa perhepainoitteinen, pitää joukkoon mahtua myös yksi vapaapäivä. Silloin voitaisiin lähteä kaksistaan katsastamaan Ruisrockin tarjontaa. 


Grillaus
Kun grillikausi kerran on avattu, ei se lopu ennen syksyä. Pitää vain kehitellä uusia reseptejä, ettei pääse kyllästymään grillimakkaraan ja pekonituorejuustosieniin. 

Piknik
Meidän vappupiknik oli niin onnistunutta aikaa perheen parissa, että pakko ottaa kesän aikana uusiksi. Hiekkarannalla, laavulla tai sateen sattuessa vaikka olohuoneen lattialla.


Kirjat
Auringon ottaminen sekä kirjat ja lehdet kuuluvat ehdottomasti yhteen. Hyllyssä odottaa jo kasa lukemattomia Vauva-lehtiä ja Cosmopolitaneja. Alkukesäksi kävin kirjastosta hakemassa vielä Äitikortti-kirjan ja pari bloggamisaiheista kirjaa.

Matonpesu
Viime vuonna en "ehtinyt" kertaakaan pesemään mattoja, ja nyt alkaa olla ikävä mäntysuovan tuoksua ja viileää vettä jalkojen alla. Saa nähdä päädynkö tänä vuonna pesemään omia vai mummun mattoja. Toivottavasti molempia, jotta Ilonakin pääsee kokeilemaan. 

Risteily
Olen viimeisen parin vuoden aikana oppinut nauttimaan laivaristeilyistä tosi paljon. Toisaalta niin arkista ja helppoa, mutta kuitenkin niin luksusta tämän lapsiperhearjen keskellä. Kuola valuu kun ajattelenkin laivan aamupalaa tai seisovaa pöytää.


Yökyläily
Haluan totuttaa Ilonan samaan kuin minutkin on totutettu eli, että isovanhemmat ovat osa arkea. Siksi toivottavasti päästään yökyläilemään ainakin mun vanhemmille ja mummulle.

Mökkeily
Vaikkei meillä omaa mökkiä olekaan kuuluu mökkeily vahvasti kesään. Puusauna, lämmin järvivesi, grillimakkara ja huoleton tunnelma on ihan parasta!


Ja toki tahdon viettää paljon aikaa perheen, sukulaisten ja kavereiden kanssa. Kuvata kesämuistot talteen. Syödä, juoda, ottaa vähän rennommin, nauttia elämästä, vain olla ja iloita viimeisistä kuukausista ennen kouluun paluuta.

Yllättävän paljon suunnitelmia ja haaveita pään sisällä pyörii vaikka koko ajan onkin ollut olo, ettei kesäksi ole mitään ihmeempää tekemistä. Muuttopuuhat vievät kuitenkin oman aikansa kesästä, enkä ole mitenkään pettynyt jos ihan kaikkea listassa olevaa ei ehdi tekemään, mutta se on kiva kaivaa esiin jos meinaa tulla tylsää. Kaikkien suunnitelmien jälkeen on jo niin kesäinen olo, etten millään malta odottaa, koska se toden teolla alkaa!
2 kommenttia:

  1. Itsekin haluaisin tehdä suunnitelmia, mutta meillä tuntuu olevan enemmän se tyyli että hetken mielijohteesta saadaan päähän jotain ja mennään.. :) ois kiva joskus suunnitella kunnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas haluaisin juuri päinvastoin tehdä asioita hetken mielijohteesta, enkä aina suunnitella montaa viikkoa etukäteen :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...