sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Vappuaatonpiknik

Meidän vappuun mahtui jos jonkin näköistä ohjelmaa. Vietettiin laatuaikaa sekä perheen kesken, että kahdestaan. Herkuteltiin niin paljon, että maha on täynnä vieläkin ja jääkaappi pullottaa edelleen kaiken maailman herkkuja. Viime viikolla tein kahta erilaista simaa valmistumaan, perinteistä appelsiineistä ja sitruunasta puristettua simaa sekä lime-vadelma simaa, jonka ohjeen löysin täältä. Alku viikko hujahti koristellessa kotia ilmapalloilla ja serpentiineillä sekä paistaessa munkkeja ja valmistellessa loppuviikon herkkuja.

 Vappuaatto kulutettiin perheen kesken. Aamupäivä kului viimehetken valmisteluja tehden ja Ilonan päiväunien jälkeen suunnattiin nokka kohti läheistä lammenrantaa, pystyttämään piknikkiä. Toiveissa oli saada aurinkoinen ja lämmin päivä. Ihan sitä ei saatu, muttei sentään lumisadettakaan niin kuin säätiedotus lupaili. Pakattiin eväskoriin mukaan parsapiirakkaa, nakkimuffineja, perunasalaattia, makkaraa ja nakkeja, voileipiä, kanasalaattia, munkkeja, hedelmävartaita sekä karkkipussi ja Ilonalle hedelmäsosetta. Syötävää oli siis melko paljon. Kaikki oli onneksi pientä naposteltavaa, joten kotiin jaksoi vielä kävellä. Grillattiin makkarat grillikatoksessa, rakennettiin käpylehmiä, herkuteltiin suolaisilla napostelevilla, ihmeteltiin lammen vettä, käpyjä, oksia, kiviä..Aika kului tosi nopeasti ja melkein parin tunnin reissun jälkeen, alkoi Ilonan tulla kylmä kun ei millään malta pitää hanskoja käsissä ja pipoa päässä. Lenkkeiltiin oikopolkuja pitkin kotiin ja levitettiin viltti olohuoneen lattialle. Herkuteltiin jälkiruuat, leviteltiin serpentiiniä ja pelleiltiin vappupilleillä. Meillä oli kaiken kaikkiaan tosi hauska päivä ja ilta vaikka isi joutuikin vielä illalla lähtemään töihin. 


 


Kannattaa pysyä kuulolla jos kuulumispostaukset kiinnostavat, sillä huomenna on luvassa vapunpäivän ja viikonlopun kuulumisia.

Miten teidän vappu sujui?
Kävittekö te piknikillä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...