torstai 23. huhtikuuta 2015

The Liebster Award -haaste

Sain Liebster Award -haasteen vastaan LindaElina -blogilta sekä Niklastar -blogilta. Kiitos molemmille! Haasteen ideana on tuoda näkyvyyttä alle 1000 lukijan blogeille. Olen saanut kummankin blogin kirjoittajalta 11 kysymystä joihin vastaan ja sen jälkeen keksin itse 11 kysymystä ja haastan mukaan 11 blogia, joilla on alle 1000 lukijaa.

Haaste tuli ihan hyvään saumaan, sillä olin ajatellut jo jonkin aikaa, että pitäisi vähän useammin kertoa jotain itsestäni ja siitä kuka täällä ruudun takana näpyttelee, joten mikäs sen helpompaa kuin vastailla muiden laatimiin kysymyksiin. Ensimmäisenä vastaan yhteentoista LindaElinalta saamaani kysymykseen ja sen jälkeen Niklastar -blogin Piialta saamiini kysymyksiin.




















1. Mikä saa sinut onnelliseksi?

Tällä hetkellä kaikkein onnellisemmaksi tekevät arjen pienet asiat. Aurinko piristää päivää aina keväisin eikä lapsen iloista ja onnistumisista voi olla tulematta onnelliseksi itsekin. 

2. Paras lapsuudenmuistosi?

En osaa nimetä vain yhtä muistoa, mutta mieleenpainuvimpia asioita ovat olleet vuosittaiset kesälomareissut, jolloin ollaan kierrelty perheen kanssa, asuntovaunulla eripuolilla Suomea, huvipuistoissa, nähtävyyksissä, museoissa sekä luonnonpuistoissa ja retkeilyreiteillä.

3. 5 asiaa bucket listaltasi?

Jos ymmärsin oikein, haetaan tällä kysymyksellä asioita joita haluaisin elämässäni tehdä ennen kuin on liian myöhäistä. Näitäkin oli tosi vaikea valita vain viittä, mutta tässä ne jotka koen tällä hetkellä jollain tapaa tärkeiksi jos ei lasketa sellaisia kuten, terveenä pysymistä, joihin ei voi itse välttämättä vaikuttaa.
1. Vielä jonain päivänä haluaisin mennä kihloihin ja naimisiin ja päästä suunnittelemaan häitä.
2. Toisena haaveena olisi jonain päivänä saada Ilonalle pikkusisko tai -veli.
3. Tällä hetkellä lähimpänä on haave valmistua ammattiin ja kenties sen jälkeen opiskella jokin toinen ammatti jossa voisin vielä jonakin päivänä työskennellä.
4. En ole koskaan käynyt ulkomailla, joten tähän kohtaan valitsin matkustamisen ulkomaille.
5. Viimeiseen kohtaan olisi ollut montakin vaihtoehtoa, joista valitsin haaveen tehdä jotain hullua kuten hypätä benjihypyn.

4. Mieleenpainuvin kirja, jonka olet lukenut?

Mieleenpainuvin kirja, jonka olen lukenut useampaakin otteeseen on, Mila Teräksen kirjoittama Sininen huone. Se kertoo itseänikin koskettavasta nuorena äidiksi tulemisesta.

5. Jos voisit asua missä vaan, niin missä se olisi?

Aika tylsä vastaus, mutta tällä hetkellä juuri tässä on hyvä. Toki omakotitalo, iso piha ja koti jossain vähän rauhallisemmassa paikassa kuin ala-asteen pihassa olisivat kivoja, mutta tällä hetkellä aika ja energia eivät riittäisi ylläpitämään yhtään isompaa tonttia.

6. Jos asuntoosi syttyisi tulipalo, nimeä kolme tärkeintä asiaa jotka pelastaisit?

Jos ihmisiä ei lasketa pelastaisin ensimmäisenä valokuvat. Toisena pelastaisin jonkin Ilonalle tärkeän lelun ja kolmantena varmaankin tietokoneen, koska siellä ovat valokuvat, videot ensiaskeleista ym, opinäytetyö ja paljon muita muistoja. Harkitsin tähän myös Ilonan muistolaatikkoa, mutta koska sinne ei vielä ole kerääntynyt paljoa asioita saisi se jäädä, parin vuoden päästä todennäköisesti vaihtaisin tietokoneen siihen. 

7. Paras lautapeli?

Game of life, on sellainen jota teini-iällä on tullut eniten pelattua. 

8. Rohkein tekosi?

Rohkein tekoni on ehdottomasti ollut valinta tulla äidiksi näin nuorena.

9. Onnellisin tapahtuma elämässäsi?

Niin kuin varmaan jokaisella vanhemmalla, on onnellisin tapahtumani ollut Ilonan syntymä.

10. Jos saisit pitää vain yhden aisteistasi - näkö, kuulo, maku, haju, tunto - minkä aistin pitäisit ja miksi?

Pitäisin näköaistin, koska se on ainakin omasta mielestäni vahvin aistini. Kokeisiin lukiessani muistan parhaiten kuvien ja eri värien avulla ja kyllä mua ehdottomasti sykähdyttävät enemmän kauniit valokuvat, vaatteet, sisustus, ihmiset ym. kuin esimerkiksi kivan kuuloinen kappale, hyvän tuoksuinen hajuvesi tai maukas ruoka.

11. Jos voisit muuttua eläimeksi, niin mikä eläin olisit koko lopun elämäsi ajan?

Haluaisin olla jokin sylikoira, joka saisi niin paljon rapsutuksia ja pallutusta kuin haluaa, mutta halutessaan saisi myös juosta ja hullutella niin paljon kuin sielu sietää. Ruoka tuotaisiin nenän eteen ja nukkua saisi silloin kuin itse tahtoo. 



















1. Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?

Ensimmäistä blogia aloin kirjoittaa siksi, että saisin jonnekin muistiin askartelut ja käsityöt joita olen tehnyt. Arjen ihanuuksia taas sai alkunsa halusta tuoda mielipiteitäni julki. Suuria syitä olivat myös se, että olen ihan älyttömän huono kirjoittamaan päiväkirjaa, mutta halusin jotain jäävän muistiin Ilonan vauvavuodesta sekä se, että monet sukulaiset ja tutut asuvat kauempana ja voivat tätä kautta silti seurailla Ilonan elämää lähes reaaliajassa.

2. Mikä bloggaamisessa on parasta?

Bloggaaminen on hyvä tapa purkaa ajatuksia ja paineita elämän eri asioista ja samalla päästä toteuttamaan itseään.

3. Mainitse 3 asiaa, joista olet kiitollinen.

Perhe, terveys ja hyvä tukiverkosto.

4. Joko teillä on kesäsuunnitelmia?

Meidän kesäsuunnitelmat ovat vielä aika lailla auki eikä oikein päästä edes suunnittelemaan ennen kuin tiedetään millaista työtä Joni pääsee tekemään. Jos se on ns. tavallista aamusta iltaan työtä, yritetään varmaan johonkin väliin mahduttaa jokin reissu perheen kesken. Jos se kuitenkin on viikot poissa olemista, vietetään luultavasti Ilonan kanssa aika paljon aikaa mun vanhempien kanssa. Vähän olikin jo puhetta, josko käytäisiin Naantalin Muumimaailmassa. 

5. Käytätkö Instagramia? Tunnus?

Käytän ja julkaisenkin jotain lähes päivittäin. Sieltä meidät löytää nimimerkillä @marb_le.

6. Sisustatko viherkasveilla? Mikä on lempiviherkasvisi?

Tässä kohtaa on varmaan ihan hyvä tunnustaa, etten tiedä viherkasveista yhtään mitään. Silloin tällöin tulee napattua kaupasta mukaan jokin kivan näköinen kasvi, mutta niiden hoito jää pääosin Jonin vastuulle. 

7. Mistä innostuit ihan kunnolla viimeksi?

Innostun milloin mistäkin, mutta yleensä innostus menee ohi ihan yhtä nopeasti. Viimeksi edellispäivänä aloitin tekemään pihahommia kovalla innolla ja teinkin lähes koko päivän, mutta eilen ei enää ollenkaan huvittanut jatkaa. Tähän en kyllä osaa antaa kunnon vastausta, ehkä lastenvaatteet? Ne saavat ainakin kaikkein useimmiten innostumaan.

8. Minkälaisessa kodissa asutte?

Meidän koti on reilu 50 vuotta vanha, tiilinen rivitalo kolmio. Asutaan vuokralla eikä suuria muutoksia sisutukseen voida tehdä, joten sisustus on aikalailla jämähtänyt viimeistään 80-luvulla. Parhaamme mukaan ollaan yritetty tuoda tänne meidän näköisyyttä, värikkäillä tekstiileillä ja sisustusesineillä.

9. Mitä muuttaisit teidän kodissa?

Jos mitään vuokra-asunnon asettamia rajoitteita ei olisi, ensimmäiseksi vaihtaisin ihan hirveät muovimatot laminaattiin. Sen jälkeen maalaisin ja tapetoisin seinät jotka eivät taida olla ihan ammattilaisen maalaamat sekä vaihtaisin keittiön ja vessan kaakelit. Mitään muuta suurempaa en tällä hetkellä kaipaa ellei mahdollisuutena olisi laittaa koko taloa maan tasalle ja piirtää koko pohjapiirustusta uudelleen.

10. Entä mistä eniten tykkäät?

Ihan suoraan sanottuna eipä täällä oikein ole mitään mikä olisi ihan erityisen ihanaa, jota ilman en voisi elää, mutta iso vaatehuone on plussaa. Myös sisäpuolella olevat ikkunalaudat ja makuhuoneen liukuovi ovat sellaisia asioita jotka haluaisin pitää jatkossakin.

11. Mitä kuuluu?

Hyvää kuuluu. Itseasiassa yllättävänkin hyvää, Ilonan flunssakaan ei saa mieltä matalaksi kun aurinko jaksaa piristää lähes joka päivä.















Tähän haasteeseen haastan mukaan:


Ja kysymykset haastetuille tulevat tässä:
1. Mikä on pahin pelkosi?
2. Kuvaile luonnettasi neljällä sanalla.
3. Julkaisetko blogissasi tunnistettavia kuvia itsestäsi/lapsestasi? Miksi?/ Miksi et?
4. Mainitse kolme kosmetiikka- tai kauneudenhoitotuotetta joita ilman et tulisi toimeen.
5. Jos joutuisit autiolle saarelle ketkä kaksi julkisuudenhenkilöä ottaisit mukaasi?
6. Mikä on luottovaatteesi?
7. Millaista elämää eläisit ja missä jos mitään elämän rajoitteita ei olisi?
8. Mikä on kiireisen arjen nopein ruokavinkki?
9. Arki vai juhla?
10. Millaista kuvittelisit elämäsi olevan kymmenen vuoden päästä?
11. Mikä on mottosi?






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...