maanantai 13. huhtikuuta 2015

Painokontrolli ja 15kuisen kuulumisia

Ilona on jo vähän päälle 15 kuukautta ja sen kunniaksi käytiin viime perjantaina painokontrollissa, eivätkä ne taida tähän loppua. Paino oli jälleen laskenut muutaman gramman, jonka luulen kyllä johtuvan jo yli viikon kestäneestä flunssasta, joka on heikentänyt ruokahalua entisestään. Kotivaaka näytti muutama viikko sitten jo kymmentä kiloa, mutta paino on jälleen tipahtanut alle yhdeksään. Pituutta ja päänympärysmittaa on kuitenkin tullut ihan normaalisti, joten ei ainakaan vielä lähdetä asiaa tutkimaan. Toivotaan, että tämä johtuu vain siitä, että meidän neiti on ihan älyttömän huono syömään ja ruoka alkaisi pikku hiljaa maistumaan. 


15 kuukautta (13 kuukautta)
Paino: 8980 g (9000 g)
Pituus: 79 cm (77 cm)
Päänympärys: 45,9 cm 

Painokontrolli. 
Nyt syönyt paremmin, Flunssassa ollut juuri viikon verran.
Hoikistunut edelleen -> öljylisä x2 vrk.
Puuro maitoon tehtynä.
Pituutta tullut hyvin. Touhukas tyttö.


Saatiin siis ohjeeksi vielä lisätä öljylisää sekä tehdä puuro maitoon. Rasvaton maito kiellettiin kokonaan vaikkei sitä oikeastaan käytettykään, joten vaihdoin Ilonan maidon täysmaitoon. Ensikuussa neuvola on joka tapauksessa ja sen jälkeen mietitään neuvolatädin kanssa miten jatketaan. 

Jos joku on ihmetellyt miksi viime kuussa ei ilmestynyt kuukausikoostetta Ilonan kehityksestä, ajattelin tehdä koosteen vain näin neuvolakäyntien yhteydessä kun ihan niin isoa kehitystä ei enää joka kuukausi tapahdu. Silti kahdessa kuukaudessa Ilona on kehittynyt ihan valtavasti vaikkei se välttämättä ulkopuolisille näykään. Sanoja on tullut taas kymmenkunta lisää. Tällä hetkellä hittejä ovat vanhojen tuttujen lisäksi Muumi, kenkä ja loppu. Kävelykin on jo täysin sujuvaa, oli millainen maasto tahansa. Juoksuaskeleetkin luonnistuvat, ainakin jos on tehnyt pahojaan. 


Paljon kehitystä on tapahtunut myös käytöksessä. Kova into olisi jo pukeutua itse, mutta vielä mikään muu ei mene paikoilleen kuin hanskat. Leikit ovat muuttuneet tarkoituksellisemmiksi. Autoilla ajetaan, nukkeja hoivataan ja halaillaan, kirjojen luukkuja availlaan ja pehmeitä kohtia koitetaan sormella, palikat alkavat pikku hiljaa mennä oikeisiin koloihinsa. Kaikista suurin kehityksen kohde on kahden kuukauden aikana ollut puheen ymmärrys vaikkei ihan aina siltä tunnukaan. Ilona ymmärtää kun pyydetään viemään jokin esine takaisin, avaamaan ovi, hakemaan ulkovaatteet tai sytyttämään valo. Myös kotitöissä meidän taaperosta on jo apua. Ilona pyörittelee mielellään taikinasta pullia ja voitelee ne, antaa äidille märkiä pyykkejä korista ja laittaa kuivat koriin. Hän osaa pyydettäessä viedä lelut koreihin, sukat ja lapaset laatikkoihin sekä vaipan roskakoriin. Ihan älytöntä miten tuo oli juuri äsken ihan pieni avuton vauva ja nyt jaloissa touhuaa itsenäinen ja avulias iso tyttö. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...