tiistai 14. huhtikuuta 2015

Ihan oikea nainen

But I'm a human not a sandwich -blogin Iina laittoi aluille #oikeanainen haasteen johon minäkin halusin omalta osaltani tarttua. Millainen sitten on oikea nainen? Toinen kanava toitottaa kuinka ihannenainen on langan laiha, pitkä ja muodoton catwalk-malli, toisesta kanavasta taas saa kuulla kuinka oikeat naiset, muodokkaat ja isokokoiset tytöt jäävät catwalk-mallien varjoon. Kuka määrittelee onko oikea nainen kokoa xs vai xl?


Mä olen aina ollut suhteellisen pieni ja muodoton nainen ja olen kyllä saanut asiasta kuulla koko teini-ikäni. Mua nämä kommentit eivät ole koskaan hetkauttaneet vaan olen omasta mielestäni aina ollut oikea nainen. Valitettavasti jokainen ei osaa olla yhtä itsevarma ja siksi on tärkeää, että jatkossa naiset eivät joutuisi miettimän millaiseen muottiin heidän pitäisi sopia. Kaikesta huolimatta minullakin on ihan liian usein ollut päiviä, jolloin peilistä on katsonut pelkkä lauta, pömppömaha tai tissitön pikku poika. Olen pyyhkinyt meikit pois ja laittanut ne yhä uudelleen ja uudelleen, kerrasta toiseen, vetänyt ylleni enemmän ja enemmän avonaisempia paitoja ja lyhempiä hameita, täyttänyt rintsikoita milloin sukilla milloin vanulapuilla, vain ollakseni oikea nainen. Aiemmin mitkään vaatteet eivät istuneet muodottomaan kroppaani. Nykyään taas on mahdoton löytää housuja jotka olisivat mitoitettu 158 senttiselle naiselle, jonka lantio on kolme kokoa isompi kuin vyötärö. Jos joskus saisin suunnitella oman vaatemalliston, löytyisi siitä vaatteita myös lyhyille, mutta muodokkaille naisille samoin kuin niille joilla ei muotoja ole laisinkaan. Ovathan nämäkin molemmat esimerkit ihan oikeita naisia, niin kuin kaikki muutkin siltä väliltä. 

Moni arvostelee hoikkia ihmisiä, jopa tietämättään, koska on jotenkin suvaitsevampaa sanoa laihaa liian laihaksi kuin pyöreää ihmistä lihavaksi. Miksi ihmeessä? Molemmat ovat piirteitä joihin voi vaikuttaa omilla elintavoillaan tai sitten ei. Minä olen koko elämäni syönyt, syönyt ja syönyt. Roskaruokaa, karkkia, herkkuja, mitä tahansa eteeni tulevaa. Silti painoni ei ole raskausaikaa lukuun ottamatta noussut kertaakaan yli 50, ei vaikka kuinka haluaisin ja yrittäisin. Toisen paino taas nousee pelkästä suklaapatukan näkemisestä eikä se ole yhtään sen epänaisellisempaa. 
Vasta ensimmäisen seurustelusuhteen myötä löysin itsestäni varmuuden olla oma itseni ihan joka päivä. Unohdin paljastavat vaatteet ja tissiliivien täytteet, en meikkaa jos ei siltä tunnu enkä yritä miellyttää ketään. Olen sellainen nainen jollaisena haluan itse itseni nähdä, toisena päivänä laiska collariäiti, pikanuttura päässä ja toisena päivänä täyteen pyntätty nainen korkkarit jalassa. Tunnen olevani ihan oikea nainen oli sitten kumpi edellisistä olotiloista tahansa, tunnethan sinäkin samoin? Myös sinä olet ihan oikea nainen, riippumatta vaatekoosta, hiustenpaksuudesta, ihonväristä, ripsienpituudesta, laittautumiseen käytetystä ajasta, kuppikoosta tai vaatteiden istuvuudesta. Lähde sinäkin mukaan vastarintaan median asettamia naismuotteja vastaan ja jaa oma kuvasi tai tekstisi sosiaalisessa mediassa hashtagilla #OIKEANAINEN. Iinan sanoin jokainen nainen on oikea nainen. Myös sinä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...