keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Välikausivaatetus osa 1

Ulkoiluvaatteiden parissa on muutaman kuluneen viikon aikana kulutettu useampi tunti. Ensimmäistä kertaa ulkoiluvaatteet ovat niin paljon käytössä, että niihin kannatta panostaa ja perehtyä kunnolla. Nettishoppailuun käytettävää aikaa on useampana iltana pihistetty yöunista, mutta sen verran tyytyväinen olen meidän välikausivaatteisiin, että voin sanoa sen kannattaneen. Vesipilariarvot ym. lastenvaatteiden termit ovat minulle vielä melko vieraita, mutta toivon ymmärtäneeni sen verran, että olen vaatteisiin tyytyväinen vielä kuukauden päästäkin.

Välikausi suunnitelmat menivät useampaan otteeseen uusiksi kun totesin, ennen joulua alennusmyynneistä ostettujen haalarin ja takin olevan auttamatta liian suuria. Pakkasin haalarin ja takin laatikon pohjalle odottamaan syksyä tai ehkä jopa ensi kevättä ja kaivoin esiin syksyn välikausikamppeet. Yllätyksekseni sain huomata lähes kaikkien mahtuvan edelleen. Helpotus loppui kuitenkin lyhyeen kun muistin vaatteiden laadun, ei minkään laista vedenpitävyyttä. Syksy meni lähinnä rattaissa ulkoillessa ja nyt kieritään, kontataan ja istutaan kuralätäköissä. Taas suunnitelmat uusiksi ja selaamaan lastenvaateliikkeiden sivuja. Lähdin metsästämään softshell haalareita ja unohdin teipatut saumat, sillä kurahaalari oli onneksi sopiva. Tilasin kolme eri haalaria, useammissa väreissä ja valitsin niistä kaksi. Toisen kotikäyttöön ja puistoiluun sopivaksi, toisen kyläilyyn ja kauppareissuihin. Sen jälkeen alkoikin asusteiden ja paremman kevättakin metsästys. Pipojen kanssa ei käynyt yhtä hyvä tuuri kuin haalareiden ja lähes kaikki olivat pieniä. Muutama isompi koko vielä löytyi vaatehuoneen perältä, muttei tietenkään uusiin haalareihin sopivia. Yhdistin sopivasti Turun kyläilyreissuun, pienen shoppailukierroksen Hansakorttelissa ja löysin kuin löysinkin sopivat asusteet ja kevättakin. 

Niin kuin teksti antoi ymmärtää on välikausivaatteita taas kertynyt yli tarpeen vaikka syksyllä vannoin ihan muuta. Siksi esittelen vaatteet useammassa osassa, jotta saisin aikaan vähän selkeämpiä juttuja.  

Haalari Minymo / OzBaby
Kengät H&M
Kintaat Seppälä
Pipo Lindex
Tuubihuivi Itse tehty


Minymon haalarin tilasin OzBabylta koti ja puistoilu käyttöön. Minymo oli minulle ennestään tuntematon merkki, mutta näin ensituntumalta vaikuttaa hyvältä. Vuorelliset nilkkurit tilasin H&M:ltä jo viime syksynä ja ne menevätkin hyvin käytössä tämän alkukevään. Kintaatkin olen ostanut varastoon jo vuosi sitten Seppälästä. Trikoopipo löytyi Lindexiltä ja huivin ompelin Eurokankaasta ostetusta trikoosta.


Haalari Racoon / Lasten taikamaa
Kintaat Tokmanni
Pipo Silja line
Kumisaappaat Masku koti


Racoonin sadeasun tilasin alkuvuonna Lasten taikamaasta, aika reilun kokoisena, mutta näin ohuessa puvussa ylimääräinen pituus ei haittaa. Kumpparit ja kintaat ovat minun äidin ostoksia ja pipo on ostettu viime keväänä piknik-risteilyltä Silja linelta.


Haalari Tokmanni
Pipo Kivat / kirppari
Huivi Masku koti
Kengät Superfit / Kenkä expertti


Tokmannin haalari ostettiin käyttöön jo syksyksi ja tulevana keväänä se käy kuivien kelien haalarina ainakin automatkoilla ja rattaissa. Pipo ja huivikin ovat viime syksyksi ostettuja ja mahtuvat edelleen. Superfitin kengät ostettiin Ilonalle ensi kengiksi ja ne toimivat hyvin vielä kevätkenkinäkin. 


2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...