maanantai 16. maaliskuuta 2015

Kellohelmoista collegeen: Alkuviikon asut

Suurin osa meidän vaatteista löytyvät ale-laareista ja vielä useammin kirppislooseista. Ilonan vaatteista reilusti yli puolet ovatkin kirppislöytöjä. Yleensä ostan Ilonalle uusia vaatteita vain kun tarvitsen jonkin tietyn vaatteen, kevään myötä tosin ote on vähän lipsunut. Vaatteiden merkki ei ole koskaan ollut minulle tärkeä, mutta Ilonan liikkeelle lähdön myötä olen alkanut kiinnittää enemmän huomiota vaatteiden laatuun. Sisäkäyttöön kelpaavat edelleenkin ketjuliikkeiden vaatteet. Niiden polvet, kestävät sen aikaa kuin ne mahtuvat päällekin. En näe mitään järkeä maksaa montaa kymppiä vaatteesta, joka mahtuu päälle korkeintaan pari kuukautta, jos alle kympin vaatteetkin kestävät sen ajan. Talven myötä aloin ulkovaatteissa panostaa laatuun. On tottakai tärkeää, että vaate pitää tuulta ja vettä. Maassa ryömivälle ja konttaavalle lapselle, ei kuitenkaan riitä pelkkä vedenpitävä kangas, sillä saumatkin päästävät vettä sisäänsä. Teipatut saumat ovat kuitenkin melko hintavia, joten jos kunnon haalarin haluaa sisällyttää pieneen budjettiin, on pidettävä silmät koko ajan auki. Tästä on ollut apua, ainakin omalla kohdallani. Talveksi osui silmääni, Facebook-kirppiksellä, Molo kidsin Rainbow -haalari, johon olen ollut erittäin tyytyväinen. Kevääksi löysin Lekmerin joulukalenterista puoleen hintaan Reiman välikausihaalarin, joka myöhemmin osoittautuikin ihan liian suureksi ja blogeja selailemalla sain vinkin Racoonin sadeasusta, jonka hinta on kohtuullinen. Muutama merkkivaate Ilonan kaapista löytyy silti sisävaatteinakin. Lahjaksi saatuja, joulunjälkeisten alennusmyyntien löytöjä ja kirppislöytöjä, joita saattaa silloin tällöin löytää ihan muutamalla eurolla. Tällaisia ovat olleet esimerkiksi Popin tunikat, Me&I:n mekot ja paidat sekä Metsolan legginsit. 

Edellisviikon asuesittely jäi Ilonan kuumeilun vuoksi tekemättä, joten tällä kertaa vuorossa on kolme asua. Koko viimeviikko oli täynnä ohjelmaa, joten sai välillä pukea kulahtaneiden leggareiden sijaan jotain nättiä. Ensimmäisenä jälleen maanantain muskariasu, toisena tiistainen Turun shoppailu-/kyläilyreissun asu ja viimeisenä keskiviikon kauppareissu asu, jolla mentiin myös illan jumppatunnille.
2 kommenttia:

  1. Meilläkin oli talvikäytössä Molo Kidsin haalari ja ollaan oltu siihen tosi tyytyväisiä! Ostelen kanssa pojalle paljon ketjuliikkeiden vaatteita, esim. Lindexiä, Zaraa ja H&M:ää, mutta nyt pojan kasvun hidastuttua on tullut ostettua myös muutamia vähän hintavampia vaatteita sisäkäyttöön. Kirpparilla pitäisi kierrellä useammin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että muillakin on lastenvaatteiden suhteen samanlaisia ajatuksia kuin mulla! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...