torstai 5. helmikuuta 2015

Vähän päälle vuosi

Yksi vuosi ja yksi kuukausi. En ole vielä kunnolla ehtinyt sisäistää, että meidän neidin syntymästä on jo vuosi ja eilen siihen päälle saatiin jo yksi kuukausikin. Sen kunniaksi käytiin tänään neuvolassa painokontrollissa ja ottamassa MPR-rokote. Mitat näyttivät tällä kertaa seuraavan laisilta:


13 kk (12 kk)
Paino: 9000g (8905g)
Pituus: 77cm (76,3cm)

Paino ei edelleenkään ollut noussut kovin paljoa, mutta parempaan suuntaan mennään jo. Neuvolantädin mukaan, huono painon nousu johtuu todennäköisesti siitä, että Ilona liikkuu niin paljon, eikä sen takana tarvitse olla mitään sen vakavampaa. Silti parin kuukauden päästä käydään taas painokontrollissa. Hemoglobiini oli 110, joka on siis alarajoilla, muttei vielä huolestuttava. Öljylisän käyttöä jatketaan edelleen ja leivän päälle suositeltiin levitettä.


Kuukauden aikana ollaan opittu isoja juttuja. Noin viikon verran Ilona on seisoskellut ilman tukea ja eilen otettiin ensimmäiset askeleet. Nyt kävellään jo muutama metri, ihan itsekseen ja taaperokärryn avulla, niin kauan, että tulee seinä vastaan. Sanoja on tullut jälleen lisää jonkin verran. Esimerkiksi puuo=puuro, täti, tyttö, paippa=vaippa, kukkuu=nukkuu sekä monia muita satunnaisia sanoja. Niiden lisäksi Ilona tietää, että haukku sanoo hauuhauu, kisu mauu ja auto sanoo prrrr. 


Kiinnostavimpia leluja tällä hetkellä ovat kirjat ja nuket. Kirjoja hän voisi selata loputtomiin, puhumattakaan jos joku niitä hänelle lukee. Nukkeja kannetaan kuin oikeita vauvoja, kävelytetään, pussataan ja halaillaan. Useita kertoja päivässä Ilona makaa lattialla nuken vieressä ja huutaa kukkuu eli nukkuu. 


Päivärytmi on jonkin verran parantunut. Aamulla herätään 8-9 aikaan, syödään aamupalaksi puuroa ja maitoa. 11-13 välillä syödään ruoka, jonka jälkeen mennään päiväunille. Päiväunilta herätään 14-16 välillä, jolloin syödään välipala ja illalla 17-18 aikaa päivällinen. Iltapala on noin kahdeksan aikaan ja sen jälkeen yritetään mennä nukkumaan. Usein nukkumaan meno venähtää kuitenkin kymmeneen asti. 

Vaatekoko vaihtelee 74-86 välillä ja vaippakokona Muumin housuvaippojen 5 koko.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...