maanantai 12. tammikuuta 2015

Ensimmäiset syntymäpäivät

Meillä juhlittiin Ilonan ensimmäisiä syntymäpäiviä, viikko sitten sunnuntaina, samana päivänä kuin yksi vuosi tuli täyteen. Tähän väliin on mahtunut monta ajankohtaista postausta ja sellaisia, jotka on vaan pakko kirjoittaa ja jakaa, just nyt, siksi syntymäpäivä postaus on vähän jäänyt vaiheeseen. Tässä se nyt kuitenkin tulee, yhtenä kokonaisena pakettina. Juhlittiin syntymäpäiviä meillä kotona, lähisukulaisten kesken. Vieraita oli parisen kymmentä, isovanhemmat, kummit, isoisovanhemmat, tädit ja sedät. Teemana, meillä olivat vaaleanpunainen ja beesi, jotka näkyivät kattauksessa ja koristeluissa sekä Ilonan mekossa ja kutsukorteissa.

Taisin aloittaa synttäreiden suunnittelun jo lokakuussa. Onneksi, sillä se näkyi lopullisessa työssä. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Vaikka tein kaiken alusta loppuun itse, kului valmisteluihin vain neljän päivän päiväuniaika. 

Kattaus:
Kattaus tehtiin turkooseilla astioilla, joita olen kerännyt ja muutamia samaan sävyyn sopivia astioita lainattiin sukulaisilta. Turkoosiin oli yllättävän helppo yhdistää vaaleanpunaiset servietit ja pillit. Tarjoilupöytänä meillä oli seitsemän sortin kahvipöytä. Vaihtoehtoja olisi ollut niin paljon, että oli pakko karsia puolet pois. Silti tarjottavia jäi yli niin paljon, että pakastin pursuilee, joka suuntaan. Kahvipöydästä löytyi perinteinen voileipäkakku, kinkkupiiras ja mustaherukkajuustokakku. Täysin uusina juttuina kokeilin kakkutikkareita, panna cottaa, savulohipiiraita ja täytettyjä joulupipareita. Oman haasteensa leipomiseen toi kananmuna-allergiani, jonka vuoksi oikeastaan mitään ohjetta ei löytynyt sellaisenaan, vaan kaikki ovat omia sovelluksia ja useamman eri ohjeen yhdistelmiä. Kerrankin olin kuitenkin tyytyväinen kaikkeen tekemääni, niin ulkonäöllisesti kuin maultaankin.Koristelu: 
Mitään suurempia koristeluja, en näin pienimuotoisiin synttäreihin kehdannut tehdä, mutta jotain pientä oli pakko väsertää. Joululahja-askartelun yhteydessä, valoin muutamaan pilttipurkkiin vaaleanpunaisia kynttilöitä. Sen lisäksi askartelin tekstiilipaperista ja juuttinarusta viirin, tarjoilupöydän ylle. Kennopaperista askartelin muutaman erikokoisen pallon kahvipöydälle. Ilonan huoneen koristeina toimivat aiemmin koristelemani pilttipurkit, jotka täytin koristehiekalla. Muun asunnon koristeista kävivät joulukoristeet ja -valot.

Lahjat:
Lahjoja ja kortteja saatiin taas paljon, vaikkei oltaisi tarvittu oikeastaan mitään. Vastahan joulu meni. Kiitos kuitenkin kaikille, jotka Ilonaa muistivat hänen ensimmäisenä syntymäpäivänään. Löysin Ikeasta ihanaa paketointipaperia, Ilonan pakettiin ja samaan tyyliin askartelin kortin. Paketin sisään käärin puiset hedelmät, joiden avulla voi myöhemmin harjoitella veitsen käyttöä sekä Kuoman talvisaappaat. Niiden lisäksi Ilona sai paljon muitakin leluja, pari vaatetta ja astiaa, rahaa, ruusuja, lahjakortteja sekä käytännön juttuja, kuten wc-pöntönsupistaja ja pituusmitta. 
Pukeutuminen: 
Puimme Ilonan perinteisiin, valkoisiin Lindexin sukkahousuihin ja itse tekemääni mekkoon. Kankaat mekkoon löysin Eurokankaasta. Puuterinväristä pitsikangasta, kullanvärinen satiini ja vetoketju, mitään muuta ei tähän mekkoon tarvittu. Kaavat väsäsin itse kun kyseessä oli aika perinteisen mallinen mekko. Tähänkin olen ihan tyytyväinen vaikka muutaman kerran meinasinkin menettää hermoni, ompelukoneen toimintaan. 

2 kommenttia:

  1. Iiiihana kikkarapää, niin kaunis mekko ja upeat tarjottavat! Olen ihan uusi lukija, mutta onnea silti yks-vuotiaalle :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...