torstai 4. joulukuuta 2014

LUUKKU 4: Munattomat joulupiparit

Kananmuna-allergiani vuoksi, meillä ei voida pipareita leipoa valmistaikinasta. Siksi haluan jakaa teillekin ohjeen, jolla piparit tehdään alusta loppuun itse, ilman kananmunaa. Vaikken mikään jauhopeukalo olekaan, onnistui suurin osa näistä mielestäni ihan hyvin. Toki näiden valmistamiseen menee paljon aikaa ja vaivaa, mutta on se sen arvoista. Eihän itse tehtyjä voi edes verrata kaupan piparkakkuihin. 


Tarvitset vain:
2½ dl siirappia
2½ dl sokeria
250g voita
1 dl kermaa
3 rkl piparkakkumaustetta
2 tl soodaa
n. 9dl vehnäjauhoja


1.  Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa tasaiseksi.


2. Lisää voi seoksen joukkoon ja anna sulaa. Sekoita seos ja anna jäähtyä.


3. Sekoita sooda kermaan.


4. Sekoita sooda ja kerma, täysin jäähtyneeseen sokeriseokseen.


5. Lisää noin 8 desilitraa jauhoista.


6. Nosta taikina, jääkaappiin ja leivo vasta seuraavana päivänä.


7. Seuraavana päivänä. Nosta taikina huoneenlämpöön, ainakin tuntia ennen leipomista. Kauli pieni osa taikinaa ja leivo koepipari.


8. Paista 200 asteessa n.5-10 minuuttia.


9. Jos koepipari onnistuu, kauli loppu taikina ja painele piparimuoteilla. Tarvittaessa lisää vielä loput jauhoista. 



10. Pipareiden jäähdyttyä, koristele ne haluamallasi tavalla tai syö sellaisenaan. 


1 kommentti:

  1. Great blog♥

    How about follow each other?
    I follow your blog. Waiting for you♥
    My Blog: http://juliemcqueen.blogspot.com

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...