sunnuntai 21. joulukuuta 2014

LUUKKU 21: Luumu-kanelileivokset & kinuskikaramellit

Joulun viimeiset leivonnaiset tehtiin tänään. Huomenna vielä riisipuuron keittoon ja pikainen siivous. Sen jälkeen meidänkin perhe toivottavasti osaa rauhoittua ja päästään joulun viettoon. Tänään leivoin luumu-kanelileivoksia, joiden ohjeen löysin Valion nettisivuilta. Samaan aikaan Joni väsäsi meille itsetehtyjä kinuskikarkkeja. 



Luumu-kanelileivoksiin tarvitset:
Torttutaikinalevyjä 
Luumumarmeladia 
Maustettua rahkaa, luumu-kaneli
Tomusokeria


1. Nosta voi taikina levyt sulamaan n. 15 minuuttia ennen leipomista. Kauli sulatetut taikinalevyt noin 1-2 millimetrin paksuisiksi. Leikkaa haluamasi muotoisilla piparkakkumuoteilla kuvioita. (Kannattaa valita melko iso muotti, sillä taikina kutistuu ja kohoaa uunissa.)

2. Paista kuviot uunissa 200 asteessa 10-15 minuuttia. Halutessasi voitele kananmunalla ennen paistoa.


3. Halkaise kuviot tai laita kaksi kuvioa päällekäin. Lusikoi kuvioiden väliin yksi teelusikallinen luumumarmeladia ja yksi ruokalusikallinen maustettua rahkaa. 


4. Ripottele leivosten päälle, sihdin läpi tomusokeria. 

Kinuskikaramelleihin tarvitset:
100 g voita
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
2 ½ dl sokeria


1. Sulata voi kattilassa ja lisää muut aineet. Keitä seosta n. 40 minuuttia, välillä sekoittaen. Kaada massa haluamiisi muotteihin tai vuokaan. Anna kovettua jääkylmässä. Jos kaadoit massan isompaan vuokaan, leikkaa pienemmiksi. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...