torstai 18. joulukuuta 2014

LUUKKU 18: Joulutortut

Nyt voi huokaista jo helpotuksesta sillä suurin osa jouluvalmisteluista alkaa olla valmiina. Enää tarvitsee vain muutama joulukoriste ripustaa, vähän siivoilla ja tehdä jouluateriasta, se osa jota Joni ei ehdi tehdä. Tietysti To Do-listalta löytyy myös muutama askartelu ja leivonnainen, jotka tehdään jos aikaa jostain kumman syystä jää. Tänään vuorossa olivat joulutortut.

Torttutaikinaa en ole koskaan tehnyt itse, enkä tehnyt tänäkään vuonna. Edes yhdessä asiassa annoin itselleni luvan mennä sieltä missä aita on matalin. 

Valmistaikinasta tehtyihin joulutorttuihin tarvitset:


Torttutaikinalevyjä

Paistonkestävää luumumarmeladia

Tomusokeria


1. Nosta taikinalevyt sulamaan, erilleen toisistaan, noin 15 minuuttia ennen leipomista.


2. Kauli taikinaa hieman ohuemmaksi ja jaa levyt kahteen osaan. Leikkaa veitsellä tai taikinapyörällä viillot, joista sakarat taitellaan. Tässä kaksi eri tapaa, miten sen voi tehdä.


3. Ensimmäisellä tavalla tulee "perinteisen mallisia" joulutorttuja. Tässä mallissa joka toinen sakara taitetaan keskelle. Tortun keskelle kannattaa painaa ensin kostealla sormella, jotta sakarat pysyvät paremmin kiinni.


4. Toisella tapaa saa monimutkaisemman näköisiä, kukkaa muistuttavia torttuja. Tällä tapaa tehdessä käännetään uloimmat kulmat tortun keskelle.


5. Kun joulutortut on taitellut haluamallaan tapaa, laitetaan keskelle nokare luumuhilloa.


6. Paista tortut 200 asteessa noin 5-10 minuuttia.


7. Lopuksi vähän jäähtyneiden joulutorttujen päälle ripotellaan siivilän läpi tomusokeria. Valmista tarjottavaksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...