keskiviikko 17. joulukuuta 2014

LUUKKU 17: Lahjaksi sille, jolla on jo kaikkea

Varmasti lähes jokaisen joululahjaostoslistalta löytyy ainakin yksi ihminen, jolla on jo kaikkea. Se kenen lahjan hankinta jää aina viimetippaan ja lopulta päätyy, joka vuosi ostamaan tuikkukipon tai muun koriste-esineen. Myös minun listaltani löytyy tämä kyseinen henkilö, oikeastaan useampikin. Siksi kehittelin listan lahjoista, joiden uskoisin olevan mieluisia lähes kenelle tahansa.

Lahjakortti
Lahjakortti on aika varma valinta jos ei itse osaa ajatella mikä olisi lahjan saajan tyylinen juttu. Silloin vastaanottaja saa itse lahjakortillaan ostaa jotain mieluista. Toki hieman täytyy olla suuntaa siitä, mitä lahjansaajan kiinnostuksen kohteisiin kuuluu. Lahjakortin voisi ostaa esimerkiksi vaateliikkeeseen, kirjakauppaan tai urheiluliikkeeseen. Jos saajalla ihan oikeasti on jo aivan kaikkea voi lahjakortti olla johonkin sellaiseen paikkaan, josta ei saa mitään materiaa. Esimerkiksi elokuvateatteriin, kauneushoitolaan, kylpylään tai kuntosalille.

Tietokirja
Vaikka kaikki ihmiset eivät kirjoja lue, on jokaisella varmasti jokin kiinnostuksen kohde tai harrastus, josta on kirjoitettu kirja. Valitessasi lahjan saajan harrastuksiin sopivan kirjan tulee se todennäköisesti ainakin kerran selattua ja tarpeen tullen sieltä voi kaivaa esiin tietoja, joita ei muuten muista. Kirjakaupoista löytyy valtava valikoima keittokirjoja, valokuvauskirjoja, urheiluaiheisiakirjoja, kuvataidekirjoja, eläinkirjoja tai vaikka lastenhoitokirjoja.

Ruoka-/Herkkukori
Jokainen ihminen varmasti syö jotain, siitä on helppo lähteä liikkeelle ja kerätä koriin tai lahjakassiin, joko erilaisia ruokia tai herkkuja. Herkkukoriin voi kerätä erilaisia karkkeja, suklaata, keksejä (suolaisia ja makeita), glögiä, mehua tai viiniä, sipsejä ja mitä ikinä keksiikään. Ruokakoriin pätee aikalailla samat vinkit. Tosin kannattaa pysytellä kuivaruuissa, jotta paketin saa tehtyä ajoissa eikä ruoka ehdi pilaantua. Ruuiksi voi valita erilaisia hiutaleita ja jauhoja, sinappia, hilloja, teetä, kahvia ja miksei tähänkin lisätä vaikka konvehtirasiaa ja glögipulloa. Jos kori jää vajaaksi voi mukaan laittaa vaikka kynttilöitä, tulitikkuja ja aikakauslehden.

Hemmottelupussi
Samalla idealla kuin ruokakoriinkin, voi lahjakassiin pakata myös erilaisia kauneudenhoitotuotteita. Saippuoita, shampoota, rasvoja ja voiteita, huulirasva, pieni hajuvesi, huulipuna tai muita meikkejä, vanulappuja, hiuslakkaa ja mitä ikinä tietääkään vastaanottajan käyttävän. 

Kuvatuotteet
Suuressa suosiossa olevat persoonalliset kuvatuotteet, yllättävät varmasti saajansa. Sellaista ei ainakaan ole toista samanlaista. Netistä taitaa olla jo myöhäistä tilata, mutta uskoisin, että valokuvaamoista tuotteet saa vielä jouluksi. Valokuvista voi teettää nykypäivänä melkeinpä mitä tahansa. Mukeja, hiirimattoja, kännykänkuoria, kalentereita, tauluja ja avaimenperiä.

2 kommenttia:

  1. Mie lisäisin tähän listaan aineettomat lahjat. Me ostettiin viime vuonna kaikille sukulaisille pakolaisavun hyväntekeväisyyslahjoja :) Maksettiin siis jokin summa järjestöön ja sukulaiselle kortti lahjoituksesta, joka on hänen "puolestaan" tehty. Monella järjestöllä on tämmöisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erittäin hyvä idea tuokin! Enpä tullut itse edes ajatelleeksi tuommoistakin mahdollisuutta :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...