tiistai 16. joulukuuta 2014

LUUKKU 16: Piimälimppu

Sain eilen maistiaisiksi piimälimppua, joka useissa perheissä kuulu joulupöytään. Tällä kertaa limppu ei ollut, ihan perinteisessä muodossaan vaan limpputaikinasta oli leivottu pieniä sämpylöitä. Sämpylät maistuivat niin hyviltä, että jos aika vaan millään riittä, leivon niitä itsekin joulupöytäämme. Maistuu ihan joululta! Kaupan päällisiksi sain vielä ohjeen, jonka jaan nyt teillekin.


0,5 l piimää
2 pss kuivahiivaa
1 dl siirappia
1 rkl pomeranssinkuorta
0,5 rkl kuminaa TAI fenkolia
0,5 rkl suolaa
4,5 dl ruisjauhoja
6-7 dl vehnäjauhoja
voiteluun vettä ja siirappia

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon hiiva.
Kiehauta siirappi ja mausteet.
Kaada seos piimän joukkoon.
Lisää jauhot.
Anna taikinan kohota.
Leivo taikinasta 2 limppua tai noin 18 sämpylää.
Paista 200 asteessa. Limppuja noin tunnin ja sämpylöitä noin 30 minuuttia.
Voitele muutaman kerran paiston aikana, vesi-siirappiseoksella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...