keskiviikko 10. joulukuuta 2014

LUUKKU 10: Glögijuustokakku

Löysin Kotivinkin sivuilta glögijuustokakun ohjeen, jota kokeilin vähän aikaa sitten. Kakusta tuli tosi hyvän makuinen, mutta yhden jutun tekisin toisin. Ohje ja omat vinkkini kakkuun tulevat tässä:


Pohja:
200 g kaurakeksejä
200 g piparkakkuja
200 g voita sulatettuna

Täyte:
600 g tuorejuustoa (maustamaton)
250 g maitorahkaa
25 g voita sulatettuna
1 dl sokeria
½ dl maissitärkkelysjauhoja
1 dl glögitiivistettä

Glögisiirappi:
2 dl glögitiivistettä
1dl sokeria
Itse lisäisin tähän vielä yhden liivatelehden, jotta kiilteestä tulisi vähän kiinteämpää.



1. Murskaa keksit ja piparit tasaiseksi seokseksi. Lisää sulatettu voi murskan joukkoon.



2. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat voilla.



3. Sekoita täytteen aineet keskenään, tasaiseksi seokseksi.



4. Asettele muruseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia ja pidä kakkua vielä jälkilämmössä 30 minuuttia.



5. Kiehauta glögitiiviste ja sokeri kattilassa, niin kauan, että seos alkaa hieman jähmettyä. (Jos lisäät liivatetta, liota sitä hetki kylmässä vedessä ja sen jälkeen sekoita kuumaan seokseen.)



6. Kaada kiille kakun päälle ja anna hyytyä.



7. Koristele kakku haluamallasi tavalla ja aseta tarjoiltavaksi. Kakun pitäisi säilyä jääkaapissa useammankin päivän.


Alkuperäinen ohje löytyy täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...