maanantai 1. joulukuuta 2014

LUUKKU 1: Joulukalenteri

Ajatukseni ovat viimeisen viikon aikana olleet kaikkialla muualla kuin ajankohtaisissa blogiteksteissä. Viikonloppuisessa vapaaillassa, jouluvalmisteluissa, Ilonan synttärivalmisteluissa, huomisessa Rauman reissussa ja ennen kaikkea tässä blogijoulukalenterissa. Itseäni on vaivannut suunnattomasti se, etten ole pystynyt panostamaan postauksiin täysillä ja olen rikkonut periaatettani, olla kirjoittamatta jos en siitä nauti. Pakko on kuitenkin ollut muutamaan ajankohtaiseen asiaan puuttua ennen joulukuuta. Joulukalenterin olisi tarkoitus päivittyä päivittäin eli muita postauksia ei joulukuulle montaa mahdu. Joulukalenterin toteutukseen olen panostanut huomattavasti enemmän kuin viime viikon juttuihin. Toivonkin, etten karkota lukijoitani jos välillä on kausia etten saa asioista niin paljon irti tai yhtäkään tekstiä julki. Joulukuun ajan panostetaan jouluisiin asioihin, muttei hätää, niille joita joulun aiheet eivät kiinnosta on tammikuussa tulossa monta juttua kuluneesta vauvavuodesta sekä pohdintoja eri aiheista. Vaikka välillä mennäänkin kevyemmällä linjalla, on syvällisempiäkin juttuja jo muhimassa luonnoksissa. Välikatsaus blogin tulevaisuudesta tähän alkuun ja nyt itse asiaan: JOULUKALENTERIN 1.LUUKKU.

Ensimmäisen luukun aiheena tietysti joulukalenterit. Meillä Ilonalle tein itse joulukalenterin paketoimalla Duplo-palikoita pieniin paketteihin ja ripustamalla ne pyykkipojilla juuttinaruun. Ensi vuodeksi pyrin tekemään kalenterin, joka säilyy vuodesta toiseen. Kalenterin jonka lokeroihin voi piilottaa pieniä esineitä tai karkkeja. 


Toisaalta pidän joulukalentereita turhana materialismin hankintana, mutta koska meillä on joulukalentereita availtu niin kauan kuin muistan, tulee Ilonallakin sellainen olemaan. Ilona tuskin vielä ymmärtää mitään joulukalenterista. Siksi kuvakalenteri tuntuu vähän turhalta ja suklaata ei voi kuitenkaan vielä syödä, joten kehittelin itse kalenterin, josta olisi edes jotain iloa. Meillä aikuisilla on kuvakalenteri, joka ollaan saatu mainoksena. Taidanpa käydä itselleni vielä suklaakalenterinkin ostamassa, jottei tulisi ostettua muuten niin paljon karkkia. Tulevaisuudessakin pyrin pitämään joulukalenteriperinteistä kiinni ja täyttää Ilonan kalenterin mieluummin pienillä esineillä kuin karkilla. Myöhemmin lapselle on kuitenkin helppo kalenterista näyttää kuinka kauan jouluun vielä on aikaa eikä odottavan aika tunnu ihan niin pitkältä. Äitikin pysyy päivissä mukana ja tajuaa missä vaiheessa alkaa tulla kiire joulujärjestelyjen suhteen!

Tässä vielä ohje joulukalenteriin, joka on niin helppo ja nopea tehdä, että ehtii vielä tänäänkin.


Tarvitset vain:
lahjapaperia
(lahjanarua)
juuttinarua
sakset
teippiä
pyykkipoikia 
tussin
Sekä tietysti joulukalenterin täytteen. Tässä tapauksessa Duplot.


1. Paketoi lahjat pieniin paketteihin. Karkin malliset on helpoin ripustaa, muuten sitä varten tarvitsee laittaa lahjanarut.


2. Kirjoita pyykkipoikiin numerot 1-24.


3. Kiinnitä seinään tai hyllynreunaan juuttinaru, ja ripusta paketit pyykkipojilla.
Jos paketit ovat vähänkään painavampia, kannattaa kietoa hyllyn ympäri naru, johon kiinnittää vielä erikseen narun, johon pyykkipojat laittaa kiinni.


4. Valmis! Tosi nopea ja helppo, kokemattomallekin askartelijalle.

4 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...