sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Toppaa talvikeleille

Talvi on jo pitkällä, vaikkei siltä tunnu saatikaan näytä. Siksi on hyvä aika esitellä Ilonan talvivaatetus. Lunta on satanut täälläpäin vasta kaksi kertaa ja kummallakin kerralla se pysyi vain viikonlopun ajan. Pakkasessakaan ei olla kovin montaa päivää kipristelty. Todelliseen testiin vaatteet eivät ole, siis vielä päässeet, mutta yritän jotain kokemuksia kertoa, jottei teksti jäisi pelkäksi esittelyksi. Jostain kumman syystä suurin osa ulkovaatteista mahtuu hyvin koossa 68 tai 74 vaikka muuten käytetään melkein vallan kokoa 80. Talvivaatteiden suhteen mennään samoilla linjoilla kuin välikausivaatteidenkin kanssa. Jokaiseen tilaisuuteen on vaate erikseen ja vieläpä useampi. Paljon käytettyä ja kaikkea ihan liikaa! Kevääksi yritän saada naulakkoon vähän vähemmän täytettä. Pitänee jokaisen ulkovaateostoksen jälkeen muistaa mainostaa kyseistä vaatetta kaikille sukulaisille, ettei kertyisi turhia vaatteita.


Elloksen kevyttoppahaalari, saatu käytettynä.
Tämä on näillä keleillä ehdottomasti eniten käytetty haalari. Fleecevuori ja kevyt vanutäyte, lämmittävät, mutteivät liikaa kun mittari pysyy vielä plussan puolella. Autoillessa tämä on kätevä varmasti vielä pakkaskeleilläkin.


Lassien toppahaalari, äitiyspakkauksesta.
Tätä äitiyspakkauksen haalaria ollaan käytetty parempana asuna, joka puetaan kyläilemään tai kauppareissulle. Tässä on niin paksu vanutäyte, ettei ainakaan vielä ole kertakaan tullut viluista tyttöä tämän haalarin sisältä.


Reiman haalari, saatu käytettynä.
Mun mielestä täysin äskeistä vastaava haalari, eikä ole tainnut edellisellä omistajalla olla lainkaan käytössä, sillä vanutäyte on ihan uuden veroinen. Tätä me ollaan käytetty kotona ja puistoissa ulkoiluun.


Lassien toppahaalari, saatu käytettynä.
Tälle haalarille ei ainakaan vielä ole meillä ollut käyttöä, mutten malta poiskaan laittaa jos kaikki muut kuitenkin sattuvat olemaan märkiä samaan aikaan. Tämä on varmaan ollut yhtä paksu kuin kaksi edellistäkin, mutta vanu on ohentunut ja paakkuuntunut käytössä.


Reiman toppahaalari, Ilonan mummun löytö kirppikseltä.
Tämä on toppahaalareista eniten käytössä ollut haalari. Vähän ohkaisempi kuin äitiyspakkauksien haalarit, mutta silti tosi lämmin. Tätä käytetään päivittäin ulkona nukkuessa, kun paikallaan ollessa vaaditaan vähän enemmän lämpöä.


Kappahl:n toppatakki ja kirpppikseltä ostetut H&M:n toppahousut.
Näitä ollaan käytetty kun ollaan rattailla liikuttu paikasta toiseen. Näillä tarkenee vaikka istuukin paikallaan ja nämä ovat tosi kätevät kun kaupassa käydessä voi ottaa vain takin pois eikä tarvitse kaikkea riisua. Henkselihousut pysyvät pienellä taapertajalla jalassa tosi hyvin. Näin pienellä pukemista hankaloittavat, lahkeissa ja hihansuissa olevat lumilukot.


Name it:n takki, kirpparilta.
Tämän ihanan takin löysin Kakkostien kirppikseltä vain viidellä eurolla ja minun oli pakko se ostaa. Juuri tämän tapaista haaveilinkin Ilonalle sekä itselleni ja nyt meillä molemmilla tällaiset on. Aika vähäiselle käytölle tämä on kuitenkin jäänyt, koska on niin paksu, että lapsen on hankala liikkua. Silloin tällöin kauppaan tai kyläilemään on puettu farkkujen pariksi.


Benettonin kevyttoppatakki, ristiäislahja.
Takeista eniten käytössä on ollut tämä kaikista kevyin takki, jonka kanssa on helppo liikkua. Tällä tarkenee hyvin autossa farkkujen kanssa. Pikku neitikin näyttää ihan isolta tytöltä kun pukee tämän, farkut ja söpöt asusteet.


Body ja leggingsit Pierre Robert. Delffin villahaalari äitiyspakkauksesta. Reiman fleecehaalari Reiman Outletista.
Pakkaskeleillä paksumpikin toppahaalari vaatii alleen kerraston ja jo nyt kerrasto on puettu päiväunille, haalarin alle. Merinovillaiset body ja leggingsit ovat todella ohuet, mutta lämmittävät ihan yhtä paljon kuin paksumpi villahaalarikin. Reiman haalaria ollaan käytetty vasta autoillessa ihan sellaisenaan, joten kerrasto ominaisuuksista en osaa vielä sanoa. 
Kappahl:n collegetakki ja Fix:n samettihousut kirpparilta. Farkut H&M ja neuletakki, äidin tekemä.
Farkkuja, huppareita ja neuleita meillä on niin paljon, että koko postaus täyttyisi niistä jos alkaisin kaikki kuvaamaan. Farkkuja ja samettihousuja ollaan vielä talvellakin käytetty autossa, toppatakin parina. Huppari tai neule käy vähän lämpimämmällä kerraston sijaan takin tai haalarin alla.


Harmaat tossut äitiyspakkauksesta. Vaaleanpunaiset kirpparilta. Beessit saatu käytettyinä. Nahkaiset pikkusiskon vanhat. Vaaleanpunaiset kengät Lindex.
Koska Ilona ei vielä kävele, ovat tossut kenkiä parempi vaihtoehto ulkoillessa. Tossuista ei ole yhtä ehdotonta suosikkia vaan ollaan käytetty kulloiseenkin asuun sopivia. Beessejä ulkoleikeissä ja muita ollaan pidetty parempina. Äitiyspakkauksien tossut pitävät jonkin verran kosteutta ja kaikki muut paitsi etummaiset, ovat todettu lämpimiksi. Lindexin tossut pysyvät myös huonosti jalassa, joten käyttö on jäänyt aika vähäiseksi.
Vaaleimmat liilat ja valkoiset villasukat, minun vanhoja. Kahdet kirjavat, nimpparilahjoja. Keskimmäiset liilat ja reunimmaiset pinkit, äidin tekemiä. Vaaleanpunaiset, neuvolasta ja eturivin sukat, Pierre Robert.
Villasukissakaan ei ole yhtä suosikkia vaan niitä käytetään asuun sopien. Villasukat laitetaan yleensä tossujen alle, mutta autossa käyvät yksistäänkin. Pierre Robertin merinovillaiset sukat olen pakkasilla pukenut vielä neulottujen villasukkien alle. 


Harmaat kintaat äitiyspakkauksesta. Vaalean liilat Tokmanni. Pinkit Seppälä. Violetit kirpparilta ja beessit saatu käytettyinä.
Harmaat kintaat ovat ainoat ihmisten ilmoilla käytetyt paksummat käsineet. Muita ollaan käytetty ulkoillessa. Vaaleanliilat pitävät vettä täysin ja muutkin kestävät kyllä, esimerkiksi konttailla kostealla nurmikolla.
Valkoiset tumput, minun vanhat. Tiikerikuvioiset, äitiyspakkauksesta. Hymynaamaiset, saatu käytettynä. Vaaleanpunaiset H&M.
Näillä kevyemmillä tumpuilla ollaan pärjätty aika pitkälle talveen. Ulkoillessa ne puetaan kintaiden alle ja autolla matkatessa pidetään yksistään. Ensimmäiset, neulotut ovat selkeästi kaikkein lämpimimmät, mutta muiden välillä en ole huomannut suurta eroa.


Tuttan valkoinen kypärämyssy, äitiyspakkauksesta. Raidallinen Pierre Robert. Kaksi muuta valkoista, saatu käytettyinä.
Raidallinen myssy on ilmojen viilennyttyä jäänyt lähes tulkoon ainoaksi joka on käytössä. Sekin on merinovillaa ja näin ollen kaikkein lämpimin. 
Etummainen valkoinen pipo, äitiyspakkauksesta. Reiman pinkki pipo kirpputorilta, Toinen valkoinen, saatu käytettynä. Punainen Kainon pipo kirppikseltä.
Pinkki karvahattu, Tokmanni. Punainen karvalakki, kirpputorilta.
Raidallinen pipo, minun vanha. Luonnonvalkoinen, saatu käytettynä. Reiman valkoinen kirpparilta. Harmaa myssy H&M.
Rakastan lasten päähineitä ja niitä tulee hamstrattua jonkin verran. Näitä on aika paljon ylimääräisiä, mutta kaikkia on tullut käytettyä fiiliksen ja asun mukaan. Harmaa myssy menee lähinnä autoillessa, alarivin vasemman kuvan lakit kovimmilla pakkasilla ja muut ovat tähän lämpötilaan aika sopivia. Näistä omat suosikkini ovat ehdottomasti Kainon sydänkuvioinen pipo ja harmaa myssy.Musta ja vaaleanpunainen huivi, Masku koti. Valkoinen kauluri, minun vanha. Raidallinen tuubihuivi Pierre Robert. 
Huivien tai kaulureiden sijaan puen Ilonalle yleensä mieluummin kypärämyssyn, mutta muutama tällainenkin on silti tullut hankittua ja vielä odotellaan mummulta paksumpaa tuubihuivia talveksi. Näistä eniten tulee käytettyä tuubihuivia, joka puetaan kun halutaan hienostella. Kolmion malliset huivit sopivat myös kuolalapuiksi ellei fleecevuori tunnu liian kuumalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...