maanantai 10. marraskuuta 2014

Tervetuloa unikoulu!

Meillä aloitettiin kotikutoinen unikoulu lauantaina. Tarkoitukseni oli täällä jutella asiasta vasta viikon tai parin päästä kun nähdään lopputulokset. Päätin kuitenkin valaista teitä hieman, sillä unikoulu saatta hidastaa postaustahtia entisestään.

Ilona on kesästä asti nukkunut todella levottomasti ja viimeiset puolitoista kuukautta yöt on nukuttu korkeintaan tunnin pätkissä. Niin minä kuin Ilonakin alettiin olla aika väsyneitä tähän tilanteeseen ja otin asian puheeksi kymmenenkuukautis neuvolassa. Neuvolantäti kehotti luopumaan öisestä imetyksestä unikoulun avulla. Vajaa viikko asiaa pohdittiin ja päätettin aloittaa unikoulu viikonloppuna Jonin ollessa kotona.

Unikouluja on monenlaisia, joissa kaikissa on sama periaate. Lapsi yritetään opettaa nukahtamaan itsekseen. Jos lapsi itkee hänen luokseen mennään ja rauhoittelua vähennetään pikku hiljaa, jotta lapsi oppii rauhoittumaan itsekseen. Meillä suurimpana ongelmana olivat yöheräilyt ja toistaiseksi Ilona on saanut nukahtaa syliin tai viereen. Yöheräilyt ovat heti kahdessa yössä vähentyneet kahteen heräämiseen ja kummallakaan kerralla ei maitoa ole tarvinnut antaa uudelleen nukahtamiseksi. Pikku hiljaa kun yöheräilyt saadaan pysyvästi kuriin aletaan unikoulun avulla harjoitella myös itsekseen nukahtamista ja omassa sängyssä nukkumista.

Yötissittelyn lopettamista helpotti yksi isin kanssa nukuttu yö, jolloin minä jouduin olohuoneen sohvalle nukkumaan. Heti ensimmäinen yö meni kahdella herätyksellä ja minun oli helpompi yksin lähteä jatkamaan unikoulua, joka jatkui samalla linjalla, kahdella herätyksellä. Nyt vain peukut pystyyn, että yöt jatkuvat samaan malliin ja päästään kaikki nukkumaan kunnon öitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...