tiistai 18. marraskuuta 2014

Silmät selkään, kiitos!

Taidan toivoa joululahjaksi silmät selkääni. Meillä ei vielä edes kävellä ja nyt jo mennään niin kovaa ettei äiti aina pysy perässä. Uusimpana hittinä kiipeäminen ja olenkin viimeisen viikon aikana yllättänyt neidin milloin mistäkin. Ensimmäisen kerran huomasin neidin uuden harrastuksen kun kiipesin itse pöydälle kiinnittämään ikkunassa roikkuvaa koristetta. Mitä isot edellä sitä pienet perässä. Alas laskeutuessani näin pikku emännänkin kiipeävän, nimittäin keittiönjakkaralle. Siellä vaahtosammuttimen mittainen neiti roikkui vasen jalka toisella askelmalla ja oikea jalka kolmannella askelmalla. Paniikissa juoksin nostamaan hänet alas ja vastaukseksi sain ylpeän hymyn. 


Tämä ei todellakaan jäänyt viimeiseksi kerraksi vaan innostus nousi entisestään. Seuraavaksi näin Ilonan seisomassa TV-tason alahyllyllä. Sen jälkeen pahvilaatikon päällä, josta hän yritti nousta Ikean hyllykköön. Vauvakahvilassa neiti päätti itse kiivetä istumaan matalalle lasten penkille ja kotonakin on kova yritys päästä sohvalle. Luojan kiitos neiti osaa itse kääntyä niin, että laskeutuu korkeista paikoista peruuttamalla, jalat edellä. 


Eikä kiipeäminen ole ainut pahe. Pikkuiset silmät näkevät mikroskooppisen pieniä asioita. Hiekan muruja, joita edes imuri ei huomaa ja nukkamaton hapsujen sekaan katoavia leivänmuruja. Suusta löytyy milloin mitäkin. Äidin sormen lähestyessä suuta, menee kurkusta alas, rattaiden pyöristä nypityt puunlehdetkin vaikka ruuan on oltava täysin sileää. No kukapa ei söisi mieluummin pieniä kiviä kuin perunamuusia. Toivon joululahjaksi myös suurennuslasia. 


Alan itse olla pikku hiljaa kauhusta kankeana enkä todellakaan jätä Ilonaa hetkeksikään toiseen huoneeseen. En välttämättä haluaisi löytää lastani istumasta kirjahyllyssä. Onneksi luonnonlaki on niin ihmeellinen, että pikkuhiljaa äitiyden myötä, näkymättömät silmät alkavat kasvaa selkään, takaraivoon ja jopa varpaisiin. Ehkä siinä vaiheessa kun Ilona lähtee kävelemään tai juoksemaan, on minulla silmät kahdeksaan eri ilmansuuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...