perjantai 28. marraskuuta 2014

Minäkin TAHDON tasa-arvoisen avioliittolain


Mediassa viime päivinä selvästi eniten puhuttanut aihe on tasa-arvoinen avioliittolaki. Kiistely aiheesta päättyi tänään positiivisesti kun eduskunta äänesti tasa-arvoisen avioliittolain puolesta, äänin 105-92.

Ihmissuhde on jokaisen henkilökohtainen asia, enkä ymmärrä kuinka joku voi toiselta kieltää vapauden valita elääkö elämänsä samaa vai eri sukupuolta olevan kanssa. En sen kummemmin ole raamattuun tutustunut, mutta muistaakseni jossain kohtaa mainitaan kaikkien ihmisten olevan tasa-arvoisia Jumalan edessä. Siksi en ymmärrä missä kohtaa tämä väite kumotaan ja kiellettään samaa sukupuolta olevien avioliitto, jonka vuoksi muutama kansanedustaja äänesti asiaa vastaan. Toinen asia, joka vastaan äänestäneillä oli perusteluna, oli lasten oikeus. Lasten saamiseksi tarvitaan mies ja nainen. Se on totta, mutta maailmassa on niin paljon kodittomia lapsia, jotka eivät ilman adoptiota selviytyisi aikuisiksi, ettei muutama lisä adoptio olisi varmastikaan pahitteeksi. Tärkeintä on, että lapsella on hyvät ja välittävät vanhemmat. Sillä ei ole merkitystä ovatko vanhemmat samaa vai eri sukupuolta. Tämä asia ei varsinaisesti minua kosketa, mutta erilaisuus ylipäätään koskettaa niinkuin varmasti kaikkia eihän meitä täällä ole yhtäkään samanlaista. Jokaikisen ihmisen missäpäin maailmaa tahansa kuuluisi saada olla oma itsensä riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, ihonväristä, sairaudesta tai vammasta, ulkonäöstä, kansalaisuudesta tai tyylistä. Uskon tämän lakiuudistuksen tulevaisuudessa vähentävän kiusaamista, jossa erityisesti poikia homotellaan. Se ei välttämättä tapahdu tämän sukupolven aikana, mutta ehkä jo seuraavalle sukupolvelle on itsestään selvyys seurustella kenen tahansa kanssa. Myös siviilivihkimistä, naisten äänioikeutta ja aborttilakia vastaan ollaan taisteltu, mutta nyt ne ovat arkipäivää, joita ei edes osata kyseenalaistaa. Minä tahdon, toivottavasti tekin tahdotte tasa-arvon puolesta!


Autot ja lemmikit rekisteröidään, ihmisen kanssa mennään naimisiin! 

2 kommenttia:

  1. Hei Mari <3 Kuinka sinulla voi olla noin kypsiä ja järkeviä kirjoituksia,kun olet niin nuori? Ajattelen ihan samoin mutta en koskaan osaisi kirjoittaa ajatuksiani :) Suukkoja Ilonalle ja kaikkea hyvää teille kaikille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3 Helpompi kirjoittaa ajatukset kuin sanoa ne ääneen :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...