lauantai 8. marraskuuta 2014

Ei sittenkään se pullantuoksuinen superäiti

Silmät meikattuna, lapsilla merkkikuteet päällä, koti tiptop kunnossa, kiidät pitkin katuja pirteänä kuin peipponen, käyt kaikissa mahdollisissa vauvakerhoissa, laitat gourmet aterian kaksi kertaa päivässä, peset kymmenen koneellista pyykkiä, imuroit kodin päivittäin, peti on aina pedattu ja lapset eivät koskaan kiukuttele. Hei sinä bloggaaja äiti! Onko tämä todellinen kuva teidän perhe-elämästä?

Monesti törmää äitiys- ja perheblogeihin, joiden elämä kuulostaa tältä, mutta mitä on todellisuus? En jaksa uskoa, että jokainen äiti, tuskin kukaan, jaksaa joka aamu ylipirteänä nousta sängystä ennen seitsemää, meikata kasvoilleen ammattitasoisen meikin, leipoa pullaa päivät pitkät ja siinä sivussa hoitaa lapset täydellä panostuksella. Monesti omakin blogini kuulostaa tältä, mutta niin kuin moni muukin, minäkin kirjoitan blogiin useimmiten vain ne positiiviset ja päivää piristävät asiat. Kulissien takana on jotain ihan muuta. Sängyssä maataan puoleen päivään, perunat kiehuvat yli, imuroiminen siirtyy päivästä toiseen ja tukka on kampaamatta vielä illallakin. 

Ennen äitiyttä ajattelin tekeväni kaikki ruuat itse, nukuttavani lapseni omaan sänkyynsä, pitäväni kodin aina järjestyksessä ja ennen kaikkea panostavani ulkonäkööni kuten aiemmin. Toisin kuitenkin kävi. Uskallan väittää ettei kenenkään energia riitä tällaiseen elämään päivästä toiseen, ainakaan vauva-aikana. Minusta ei tullutkaan se pullantuoksuinen kotiäiti vaan mikropitsoja lämmittävä hunsvotti, joka muistaa lapsen herätessä päiväunilta, että olisi pitänyt välipalakin tehdä.. Onneksi kaapissa on pahan päivän varalle muutama valmisruokapurkki. Miksi juuri minusta tuli äiti, joka hilluu lökäreissä päivät pitkät, unohtaa perunat hellalle, epäonnistuu lapsen unikoulussa ja saa kotinsa näyttämään sotatantereelta? Enhän ole ainut? Onhan muidenkin blogikulissien takana kaatuneita maitolaseja, tyhjentämättömiä pyykkikoneita ja kaupassa huutavia lapsia? Jokainenhan kuitenkin on paras äiti omalle lapselleen ja lapsi menee aina etusijalle vaikka ne pyykit sen varjolla jäisivätkin yöksi koneeseen. Muistattehan äidit, ettei aina tarvitse yli suorittaa. Elämä kulkee eteenpäin omalla painollaan vaikka ohjat välillä irrottaisikin käsistään ja rentoutuisi.6 kommenttia:

 1. Täällä on äidin tukka harjaamatta tällepäivää, leluja ympäri kämppää (vaikka niiden pitäis olla vain lastenhuoneessa), meillä kiukutellaan päiväittän (sekä äiti että lapset)....kulissit ei oo kaatuneet koska niitä ei oo koskaan ees rakennettu pystyyn. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että muidenkaan elämä ei ole täydellistä. Ihan liian usein törmää blogeihin, joissa niin annetaan olettaa. Onneksi on myös meitä, jotka kertovat asiat niin kuin ne ovat :)

   Poista
 2. Mäkin muistan vannoneeni sen nimeen että huolehdin omasta ulkonäöstä myös äidiksi tultuani mutta toisin kävi. Meillä myös pyykit vähän liiankin usein yön yli pesukoneessa ja lattiat imuroimatta. Tilannetta ei parantanut töihin paluu kun sielläkin painelen tukka likaisena ja olen vaan entistä väsyneempi kodista huolehtija :) eikä kauppaan tai kahvilaan menosta puhettakaan lapsen kanssa kun kiukuttelee vaan :D

  http://matkalla-aitiyteen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauhulla odotan kouluun paluuta jos sielläkin jatkossa mennään tukka pystyssä :D onneksi ainakin toiset äidit ymmärtävät :)

   Poista
 3. Sellaistahan se elämä on :) Siis niitä palaneita pottuja, vessanpöntössä uitettuja pikkusormia ja kiukuttelua uloslähtiessä. Välillä tulee kieltämättä olo, että "ei näin kenelläkään muulla", joten lohduttavaa kuulla että samaa arkea se on muissakin lapsiperheissä ;) Kirjoitin muuten aiemmin postauksen aiheesta, löytyy täältä: http://lastenhuoneenkapina.blogspot.fi/2014/11/voi-hyvaa-paivaa-blogiversio-feat.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on. Onneksi on myös niitä parempia päiviä :) Postauksesi sai nauramaan vedet silmissä vaikka kyseisellä hetkellä tuskin olisi naurattanut yhtään!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...