tiistai 7. lokakuuta 2014

#HeiOletKaunis

Mitä ulkonäkö minulle merkitsee? Tätä mietitään Bloggaajien Blogiyhteistyöt -facebook ryhmän ensimmäisessä yhteistyöpostauksessa. Tarkoituksena on ensin jutella ulkonäköpaineista ja siitä mitä ne minulle merkitsee. Sen jälkeen kerrotaan viisi kaunista asiaa, jokaiselle osallistujalle satunnaisesti arvotusta bloggaajasta. Kukaan ei etukäteen tiedä kuka itsestä kirjoittaa ja jännitys säilyy yllä loppuun asti. Loppuun olisi tarkoitus kirjoittaa viisi kaunista asiaa myös itsestään.


Kuva lainattu blogiyhteistyöstä.

Itselleni ulkonäkö merkitsee paljon, muttei ole mikään pakkomielle. Koen itseni todella itsevarmaksi eikä minulle ole mikään ongelma lähteä ulos ilman meikkiä. Tykkään toki laittaa itseäni ja sopivan päivän tullen saatan panostaa ulkonäkööni monta tuntia. Enemmän kuitenkin hävettää juosta kirkkaan punaisessa huulipunassa kuin lähteä meikittä shoppailemaan. Punainen huulipuna, kevyesti tupeeratut hiukset ja lyhyt mekko saa olon tuntumaan entistäkin itsevarmemmalta. On niin mukava nauttia itsestään ja panostan ulkonäkööni ainoastaan itseni taki. En koskaan, ikinä, milloinkaan näytä tietynlaiselta muita ihmisiä varten. Niin kuin aiemminkin olen maininnut, muiden negatiiviset mielipiteet minusta eivät hetkauta minua lainkaan, mutta kehuja on aina kiva vastaanottaa. 
Kaikki eivät kuitenkaan ole yhtä onnellisessa asemassa kuin minä. Aikakausilehdet, televisio ja tietokone mainostavat jatkuvasti hoikkia, pitkiä, pyntättyjä ja kauniita naisia harppomassa kymmensenttisillä koroilla. Ihmekkös tuo jos yhä useampi nainen tuntee olonsa epävarmaksi. Kyllä minuakin tuijottaa peilistä usein kaunottaren sijaan hirviö.

Minulle kommentoitavaksi bloggaajaksi valikoitui Mom is the new black -blogin Mere. Tuntui tosi haastavalta aloittelijana arvostella kokeneempaa ja pitkäaikasempaa bloggaajaa. Onneksi asiat saavat olla ainoastaan positiivisia, mitään negatiivista en olisi tästä blogista keksinytkään. 
Viittä kaunista asiaa miettiessäni paneuduin lähinnä sisäiseen kauneuteen, joka on huomattavasti ulkoista kauneutta tärkeämpää ja sehän heijastuu myös ulospäin.
Mere osaa kirjoittaa todella ammattimaisesti. Lauseet ovat hyvin muotoiltuja ja pilkut sekä pisteet ovat just eikä melkein kohdallaan.

Toisena asia johon blogissa kiinnitin huomiota ensimmäisenä. Positiivinen elämän asenne huokuu läpi jokaisen postauksen. Osaisinpa itsekin suhtautua asioihin noin tyynesti ja löytää joka päivästä jotain positiivista.

Huumorintajuni kohtasi bloggaajan huumorintajun heti. Jokaisesta postauksesta löytyy ripaus huumoria ja oma päivä piristyi kummasti blogia selaillessani. Lasten näkökulmasta kirjoitetut jutut olivat tosi hauskoja.Rohkeus olla oma itsensä, on piirre, jota arvostan jokaisessa ihmisessä. Niin myös tämän blogin kirjoittajassa. Jutut ovat arkisia ja aidon kuuloisia. Kuvat hauskoja ja sopivassa määrin hulluttelevia.

Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä; blogin takana seisoo älyttömän kaunis nainen. Niin luonnollinen, mutta silti huoliteltu ja naisellinen.Positiivisten asioiden keksiminen itsestä olikin huomattavasti vaikeampaa. Negatiivisia asioita olisi tullut paljon pidempi lista. Tässä kohtaa tosiaan voi käyttää sanaa keksiminen, sillä jotkin asiat ovat keksimällä keksittyjä.


Ensimmäisenä itsestä tulee mieleen itsevarmuus, josta puhuin jo alussa. Rohkeus olla oma itsensä välittämättä muiden mielipiteistä.Minun kohdalla sanonta 'Vain mielikuvitus on rajana', ei toimi, sillä minun mielikuvitus ei tunnu loppuvan ikinä. Jos voisin eläisin mielikuvitusmaailmani elämää tämän ensimmäisen rinnalla. Valitettavasti se ei ole mahdollista eikä mielikuvitusta voi kaikissa tapauksissa luetella positiiviseksi ominaisuudeksi.

Äitiyden myötä olen löytänyt elämääni uuden asenteen ja se on positiivinen. Kaikista päivistä ja kaikista asioista on mahdollisuus löytää jotain hyvää. Enää en masennu arjen harmaudesta eikä tule päiviä jolloin ei olisi tahtonut herätä. Monesti olen kuullut itseäni kutsuttavan huolehtivaiseksi tai kaveriporukan äitihahmoksi. Itse en täysin allekirjoita tätä asiaa, vaikka tapanani onkin salaa kantaa harteillani koko maailman huolet ja murheet. Laskettakoon se kuitenkin tähän sillä ainakin osittain pitää paikkansa ja onhan se positiivista pitää huolta läheisistään. 

Itsessäni parhaimpina ulkoisen kauneuden piirteinä pidän luonnostaan vaaleita hiuksiani, melko pitkiä ripsiäni ja kauniisti kaartuvia vahvoja kynsiäni, jotka eivät tippejä tai geelejä kaipaa!
4 kommenttia:

  1. Huippu postaus , ihana oot <3

    VastaaPoista
  2. Voi ihanaa, kiitos! :) Tää ihan oikeasti pelasti mun päivän!
    Kunpa saisin saman reaktion aikaan omalla tekstilläni. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...