lauantai 18. lokakuuta 2014

Bloggaaja haastattelu

Olen jälleen mukana Bloggaajien Blogiyhteistyössä, jonka tarkoituksena on esittää itselle satunnaisesti arvotulle bloggaaja kollegalle kymmenen kysymystä. Haasteen ideana on paljastaa blogissa itsestään, jotain sellaista mitä muuten ei tulisi kerrottua. Kysymykset ovat siis sellaisista asioista, joita blogissa ei muuten tule esiin ja jokainen saa vastata niistä 5-10 mieleiseensä kysymykseen. Minulle kysymykset esitti Merianne mielessä -blogin Maiju ja itse esitin kysymykset Maatuskamaassa -blogin Zenjalle.

1. Mitä kirjoittaminen / bloggaaminen sinulle merkitsee?
Kirjoittaminen on mulle tapa avautua ja puhua asioista. Usein asia lakkaa kalvamasta       mieltä kun sen saa kirjoitettua ylös. Moni asia alkaa myös tuntua aika vähäpätöiseltä kun sen näkee mustana valkoisella. Blogin kautta kirjoituksia saa jaettu myös muille kun taas itselleen kirjoitettuja juttuja harvemmin tulee näytettyä kenellekään.

2. Mistä pidät itsessäsi kaikkein eniten?
En voi sanoa pitäväni itsestäni juuri tällaisena kuin olen, mutta se riittää minulle. Eniten pidän itsessäni siitä, että pystyn olemaan itsevarma ikävistä sanoista huolimatta. Ulkonäössäni eniten pidän kynsistä, jotka kestävät ja ovat nätin muotoiset.

3. Jos mitään elämän realiteetteja ja rajoitteita rahasta yms. lähtien ei tarvitsisi ottaa huomioon, minkälainen olisi unelmiesi mukainen elämä?
Unelmieni mukainen elämä vastaa aika pitkälti nykyistä elämääni. Tottakai toivoisin, että Joni voisi olla enemmän kotona ja ehtisi viettää enemmän aikaa Ilonan kanssa, jolloin mulle jäisi vähän myös omaa aikaa. Perus omakotitalo, farmariauto, iso piha ja asuntovaunu tai kesämökki kuuluu minunkin haavelistaani kuten varmasti monen muunkin. Eikä lottovoitto tulisi nykymaailmassa ainakaan tarpeetomaksi. Pää asiassa olen kuitenkin tyytyväinen nykyiseen elämääni.

4. Käsilaukkusi sisältö? Mitä ilman et lähde kotoa?
Käsilaukustani löytyy oikeastaan kaikki mitä ikinä voi tarvita. Taidan olla aika kuuluisa sanonnasta 'Kysy Marilta' jos itseltä ei löydy. Kukkaron, kännykän ja avaimien lisäksi mukanani kulkee aina huulirasva ja Nessu-paketti.

5. Mitä pelkäät?
Äitiyden mukana elämään on tullut pelko toisen puolesta, ja suurin pelkoni onkin, että Ilonalle sattuu jotain tai ettei hän ole onnellinen. Ennen äitiyttä en varsinaisesti pelännyt jatkuvasti mitään vaan pelot tulivat elämäntilanteen mukana. En osaa pelätä kuolemaa, sairauksia tai onnettomuuksia omalla kohdallani, mutta läheisen sairastaessa tai ollessa sovittua pidempään poissa ilmestyy pelko näistäkin asioista.

6. Mikä äitiydessä on yllättänyt eniten?
Aluksi yllätti se kuinka helppoa äitiys on. Meille ei muuttanutkaan jatkuvasti huutava nyytti, ei yöunia vievä vauva eikä edes kahdenkeskeistä aikaa estävä riiviö. Äskeiseenkin kysymykseen liittyen suurimpana yllätyksenä tuli kuitenkin se kuinka paljon toisen ihmisen puolesta voi pelätä ettei vaikeinta ollutkaan ymmärtää pienen lapsen tarpeita vaan hillitä omat pelkonsa.

7. Kuka on suosikkibloggaajasi, jota seuraat ja ihailet?
Seuraan useampaa blogia, lähinnä perheblogeja, joista tosi moneen olen jäänyt koukkuun. En osaa mainita yhtä blogaajaa ylitse muiden, mutta muun muassa Mama's diary, But I'm a human, not a sandwich, Oo siellä jossain mun ja Pieces of miracles ovat sellaisia blogeja joiden jutut luen lukulistalta ensimmäisenä.

8. Kuinka aamusi alkaa parhaiten?
Aamu ei lähde käyntiin ilman hetken sängyssä kellittelyä Ilonan kanssa. Höpötellään, halitaan ja pelleillään kun toinen on niin pirteä heti aamulla. Aamukahvia tehokkaampi herätys on pieni hymy omalta lapselta heti silmät avatessa.

9. Miten pidät itsestäsi huolta?
Pidän itsestäni huolta liikkumalla sen verran kuin vauva-arkena ehtii eli lähinnä vaunulenkeillä. Ruokaa pyrin syömään mahdollisimman säännöllisesti ja tekemällä terveellisempää kotiruokaa. Elämäntapoja tärkeämpänä itsestäni huolehtimisena pidän sitä, että annan itselleni omaa aikaa, jolloin saan luvan kanssa istahtaa sohvalle eikä tarvitse murehtia keittiössä odottavaa tiskivuorta.

10. Kuinka blogi on sinua muuttanut? Vai onko se?
Blogi on auttanut minua ymmärtämään paremmin itseäni ja puhumaan omista asioista myös muille. Moni asia konkretisoituu ja pääsee oikeisiin mittasuhteisiin ainoastaan sillä, että sen kirjoittaa ylös eikä välttämättä edes julkaise. Väärään järjestykseen jätetyt kengät ei kuulostakkaan yhtään merkittävältä kun sen meinaa julkaista blgitekstin yhteydessä. 
Blogimaailma on lisännyt ulkonäköpaineita jonkin verran. Monessa blogissa vilahtelee päivästä toiseen huoliteltuja äitejä ja pikkuisia täysin puhtaissa merkkivaatteissa. Se saa väkisinkin miettimään onko perhe-elämä oikeasti sellaista vai näkyykö blogeissa vain pintaraapaisu eikä todellinen arki. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...