torstai 11. syyskuuta 2014

Kasvoton

Blogimaailma on saanut minut usein miettimään, monelle itsestään selvää asiaa. Julkaisenko lapsestani tunnistettavia kuvia netissä? Entä itsestäni tai miehestäni? 
Asia on monimutkainen. Onhan blogi mielenkiintoisempi kun siinä esiintyvillä ihmisillä on kasvot ja itsekin liityn helpommin sellaisen blogin lukijaksi. 

Omia kuviani löytyy blogista, koska niitä löytyy myös muista sosiaalisen median palveluista. Ehkä väärin ajatella näin, mutta koen, että itsellä ei ole niin väliä. Ei haittaa kuka niitä katselee, koska ne eivät paljasta liikaa henkisesti eikä fyysisesti. Enkä minä saa koskaan tietää mitä niistä ajatellaan. Onneksi. 

Ilonan kuvia ei muutamaa poikkeusta lukuunottamatta löydy kuin facebookista, jossa kavereinani on vain ihmisiä jotka tunnen. En minäkään haluaisi lapsuuskuvieni löytyvän netistä tai googlettamalla löytäväni koko elämän tarinani. Siksi Ilonaan liittyvät tekstit ovat kuvattomia tai tunnistamattomilla kuvilla. Myöhemmällä iällä kukaan ei voi varmuudella yhdistää lapsuuskertomuksia häneen. Jos joku tämän takia jättää liittymättä blogini lukijaksi on se sen arvoista. Mikäli Ilona vanhempana, kun ymmärtää kuinka pysyviä nettiin laitetut kuvat ovat, antaa luvan niitä julkaista mietitään asiaa uudemman kerran.

Tekstin ei ole tarkoitus arvostella tai syytellä ketään, jotka lapsensa kuvia julkaisevat. Mielipiteitä on yhtä monta kuin on somen käyttäjiä ja jokainen toimikoon niin kuin itse parhaaksi näkee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...