keskiviikko 27. elokuuta 2014

Mitä tänään syötäisiin

Vauvaelämän myötä ruuanlaitto pääsee ihan uusiin ulottuvuuksin kun lähes kaikki ruoka on soseutettava. Mielikuvitusta ja hyviä ohjeita tarvitaan kun yritetään valmistaa sose, joka ei sisällä suolaa, sokeria eikä maitotuotteita.

Meillä tehdään lähes kaikki ruoka itse jos vaan ollaan kotona. Poikkeuksena marja- ja hedelmä soseet, joista melko usein käytetään kaupanvaihtoehtoja. Ilona syö kiinteitä ruokia neljästi päivässä. Aamulla ensin rintamaidon ja sen päälle puuron. Ennen päiväunia liha-kasvissoseen ja päikkäreiden jälkeen hedelmä-/marjasoseen. Alkuillasta taas rintamaitoa ja illalla ennen nukkumaan menoa puuron. Yöllä herätään kerran tai kaksi tissille.

Meillä ei varsinaisesti sormiruokailla vaan ruuat, jotka aikuisetkin voivat syödä käsin, syö Ilonakin käsin. Koska hampaita ei vielä ole puhjennut näitä ruokia on melko vähän. Soseruokienkin ainesosien määrä on aika pieni sillä omien allergioideni takia Ilonalle testataan vain yksi uusi ruokalaji per viikko, vaikkei Ilona ole allergisesti mihinkään reagoinut.

Esimerkki päivän ruokalistasta:

Aamupala kaurapuuro

Nutricia Muksun kaurapuurojauhe
Keitettyä vettä
Piltin kuningatarsose

Vesi keitetään esim. vedenkeittimessä, kaadetaan jauheen joukkoon, sekoitetaan, annetaan jäähtyä ja sose päälle. Helppoa!
Lounaaksi lihakasvissose

3 keskikokoista perunaa
2 porkkanaa
n.1/2dl naudanlihaa
90ml äidinmaidonkorviketta tai vettä
päälle kurkkuraastetta

Maustamaton liha keitetään vesitilkassa, peruna ja porkkanat keitetään mieluiten höyryssä ja kuoritaan kypsänä. Joukkoon kaadetaan korvike/vesi ja ainekset soseutetaan sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Annetaan jäähtyä ja raastetaan päälle kurkku. 


Välipala smoothie ja maissinaksut.

n.100ml äidinmaidonkorviketta
3/4dl kauraleseitä
1/2dl mustikoita
1/2 purkillista Piltti päärynäsosetta

Ainekset sekoitetaan tehosekoittimessa ja välipala on valmis!

Iltapala puuro

Nutricia Muksun maissi-riisipuurojauhetta
keitettyä vettä
Muksun persikkasose

Valmistetaan samalla tavalla kuin kaurapuuro


Ohjeet ovat oman mielikuvituksen tulosta enkä takaa,että ne ovat ravitsemussuositusten mukaisia, tarkoituksena oli vain esitellä mitä meillä syödään. Ja aion jatkossakin jakaa ohjeita kun meillä syödään jotain uutta. Ruokien ainesosat voi korvata muilla vastaavilla ruuilla, kuten porkkanan parsakaalilla, naudanlihan kananlihalla tai päärynäsoseen omenasoseella. Huom! lihakasvissose ja smoothie ovat kahden päivän annoksia,
Mukavia ruokailuhetkiä! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...