maanantai 4. elokuuta 2014

Ilona 7kk

Ilonalla tuli tänään täyteen jo 7 kuukautta elettyä elämää. Viimeisen kuukauden aikana on opittu paljon, varmaankin enemmän kuin aiemmin yhdenkään kuukauden aikana tai ainakin isompia juttuja. Ilona nousee jo helposti konttausasentoon ja karhukävelyasentoon. Jalat menisivät jo eteenpäin, mutta kädet eivät toimi samaan tahtiin eli aina kun käden nostaa kolahtaa nenä lattiaan, joten meillä liikutaan edelleen vain taaksepäin itseään työntämällä.
 
Uusin juttu on matkiminen. Jos joku pyörittää päätä on Ilonankin pyöritettävä päätä. Sama juttu esimerkiksi kieltä näyttäessä ja ääneen nauraessa. Tekoyskää on ollut jo aiemminkin ja yhä edelleen. Hämä-hämähäkkiä laulettaessakin kädet yrittävät heilua leikin mukaisesti. :)
Hampaita Ilonalla ei ole edelleenkään, mutta ollaan maisteltu jo vähän sormiruokaa, vesimelonia. Tässä kuussa on opittu myös pinsettiote ja niin tartutaan jo oikeastaan aina.
Päivärytmi on asettunut takaisin uomiinsa kun Ilona menee nukkumaan illalla 9-10 välillä, herää yöllä kerran tai kaksi syömään ja nousee aamulla kahdeksan aikaan. Tosin näillä helteillä heräilyjen laskemiseen eivät yhden käden sormet riitä. Aamupäivällä ja illalla nukutaan pienet torkut ja päiväunet 12-16 välillä ulkolämpötilan mukaan vaihtelevasti puolesta tunnista kolmeen tuntiin. Kiinteitä syödään kolmesti päivässä. Ennen päiväunia lihaa ja kasviksia, päikkäreiden jälkeen hilloa ja illalla ennen nukkumaanmenoa puuro. Tissimaitoa yösyömisten lisäksi 2-3 kertaa päivässä.
Vaatekoko on ollut jo pari kuukautta 68/74 riippuen merkistä. Meneepä muutama 50 ja 80cm kokoinenkin. Vaippa vaihdettiin housuvaippaan ja liikkuminen helpottui huomattavasti. Vaippojen koko on silti sama 4, kuin jo jonkin aikaa ja nukkuessa on edelleen käytössä teippivaippa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...