tiistai 26. elokuuta 2014

Hämeenlinna


Lauantaina lupailin lisätä kuvia ja kuulumisia meidän reissusta ja tässä niitä tulee. Tosiaan lauantaina mentiin Ideaparkin kautta Hämeenlinnaan Aulanko Campingille ja lauantai-ilta ja sunnuntai aamu kului sadetta pakoillessa asuntovaunussa.
 

Puolen päivän aikaan sunnuntaina lähdettiin mäkkäriin syömään ja jatkettiin sieltä kävellen matkaa itse Hämeenlinnaan. Käytiin linnassa opastetulla kierroksella, jossa meille esiteltiin linnan huoneita ja historiaa. Ilona viihtyi kierroksen ajan tosi hyvin ja seurasi tarkkaan. Kierroksen jälkeen linnaa sai kierrellä itsekseen ja käytiinkin vielä katsomassa muutama paikka jonne ei opastuksen aikana päässyt.


Hämeenlinnan lipun hintaan sisältyi myös pääsy Militaria- ja vankilamuseoihin, joten nekin täytyi käydä katsastamassa ja ihan mielenkiintoisia olivatkin. Militaria museo oli sotilasmuseo, jossa esiteltiin armeijan historiaa, tähän päivään saakka. Esillä oli erilaisia sodassa tarvittavia aseita ja esineitä sekä vaatteita, kulkuvälineitä ja pienoismalleja.

 Vankilamuseo oli tehty vankilantiloihin, joissa toiminta oli loppunut 70-luvulla ja myös siellä oli esillä vankilatoimintaan liittyviä esineitä historiasta tähän päivään.
Aulanko Camping leirintäalue oli mukava pieni leirintäalue tosi nätillä paikalla. Yleiset tilat oli suht siistit, mutta paikkoja oli vähän huonosti.


Maanantaina ennen lähtöä, käytiin vielä Aulangon kansallispuistossa, jossa oli esitelty monia vähän harvinaisempiakin kasveja sekä näköalatorni, kivinen karhuveistos ja graniittilinnanrauniot.


Jos itseäkin alkoi matkakuume kutkutella käy kurkkamassa äkkilähdöt!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...