torstai 24. heinäkuuta 2014

Reissaajan muistilista!

Maanantai  aamuna suunnattiin Ilonan ja äidin kanssa auton nokka kohti Raumaa ja haettiin mun puhelin huollosta ja käytiin katselemassa alennusmyyntejä ja tietenkin syömässä pannupizzat. Takaisin tullessa poikettiin tädin luona kahvilla ja sieltä jatkettiin matkaa mummun luo, jonne matkan oli alun perin tarkoituskin suunnata. Sinne jäimme yöksi ja tiistaina käytimme mummun kaupassa ja parturissa sekä poikkesimme mun kummisedän tykönä. Takaisin mummulle päästyämme mun serkku tuli vielä katsomaan Ilonaa. Ilona nautti reissusta kun oli paljon seuraa ja hypyttäjiä eikä ehtinyt muistelemaan, että isi on karannut armeijaan. Eilen iltapäivällä tultiin takaisin kotiin ja käytiin vielä illalla katsomassa isiä Sotilaskodissa.
 
 
Tällaiset rakennukset löytyy mummun pihapiiristä.
 
Ja sisätiloista paljon kaikkea vanhaa tavaraa.
 
 
 
Itsekin sai hetken vain olla, koska lapsenvahteja riitti. Kummisedän tykönä on tällainen suloinen Norjan harmaahirvikoiran pentu ja mummun puskista löytyi jo kypsiä marjoja.
 
Reissatessa tuli auton mittariin reilut sata kilometriä lisää.
 
Ja tarttui alennusmyynneistä jotain mukaankin. Itselle pari kesämekkoa, juoksutrikoot ja t-paita sekä Ilonalle kesäpuku.
 
 
Meidän pieni kesälomaretki meni kaikin puolin hyvin, koska Ilona on pienestä pitäen otettu mukaan ihan joka paikkaan, joten hän on tottunut ihmisiin ja hälinään. Ainoastaan Ilonaan iskenyt kesänuha haittasi hieman nukkumista, mutta päivisin se ei menoa hidastanut. Ja tietenkin sain itselleni tuliaisiksi kotiin saman nuhan. Joten voinkin sanoa, että matkan hankalin osuus oli pakkaaminen. Siksipä ajattelin tänne julkaista listan mitä pienelle lapselle kannattaa pakata mukaan kesälomareissulle:
 
1. Säähän sopivat, vaatteet. Mieluiten jokaiselle päivälle kahdet.
 
2. Vaippoja. Tarpeen mukaan, mieluummin liikaa kuin liian vähän.
 
3. Purkkiruokaa, äidinmaidonkorviketta ja mahdollisesti perunoita, lihaa ym. jos lomakohteessa on mahdollista itse valmistaa ruoka. Ja tietenkin kylmälaukkuun!
 
4. Astiat. Lusikoita, lautanen, nokkamuki/tuttipullo ja ruokalappu sekä tarvittaessa esim. sauvasekoitin ja muita ruuanlaittovälineitä.
 
5. D-vitamiini- ja maitohappobakteeritipat.
 
6. Petivaatteet ja sängyn kosteussuoja sekä matkasänky jos kokee tarpeelliseksi. (Itse en ole kokenut)
 
7. Pyyheliina ja huppupyyhe.
 
8. Huppari ja pitkäpunttiset housut sekä sukat.
 
9. Vaunut/rattaat ja niihin hyttysverkko ja sadesuoja sekä itkuhälytin.
 
10. Leluja tai muita virikkeitä.
 
11. Sideharso.
 
12. Suolasuihke, särkylääkkeet ja vanulaput.
 
13. Päähine ja aurinkolasit.
 
14. Talkki tai sinkkivoide. Mahdollisesti myös kortisoni ja pesuaineet.
 
15. Hoitoalusta
 
16. Puhallettava amme ja matkasyöttötuoli. (Ei välttämättömiä, mutta itse koin ne hyödyllisiksi.)
 
Itse koin edellä mainitut tarpeellisiksi melkeinpä välttämättömiksi kesäaikaan ja kaikki muu mukaan pakattu jäi oikeastaan käyttämättömäksi. Ensi kerralla osaan toivottavasti lähteä reissuun mukanani pari kassia vähemmän. :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...